Hans de (Bonds)Ridder

Voorbeeld voor het Nederlandse biljarten wordt op 50-jarig jubileum van Carambole Rumpt gekroond tot Bondsridder

30 september 2023

Het is één van de ergste dingen die een biljartvereniging kan overkomen: dat je prachtige clubhuis door brand wordt verwoest.

Het overkwam biljartvereniging “Carambole” uit Rumpt in de zomer van 2015, toen hun eigenhandig opgebouwde clubhuis vrijwel volledig in rook opging.

Een ramp voor alle leden, teams en de vele vrijwilligers.

Waar veel andere clubs mogelijk het bijltje erbij hadden neergegooid, ging voorzitter Hans de Ridder van Carambole direct hard aan de slag voor een nieuw, nog groter/mooier clubhuis.

Dat nieuwe clubhuis werd op zaterdag, 28 oktober 2017 officieel geopend.

 

 

Vandaag, een kleine drie jaar later, vierde Carambole Rumpt met een mooi feest zijn 50-jarig bestaan. En werd drijvende kracht Hans de Ridder, op deze toch al heuglijke dag, uit handen van KVC-voorzitter en lid bondsbestuur KNBB Ad Ketels en KVC-secretaris Janneke Horneman gekroond tot Bondsridder van de KNBB.

 

 

En, hoe terecht! Hans de Ridder is werkelijk in alle opzichten een voorbeeld voor het Nederlandse biljarten. Bijvoorbeeld, bij Carambole Rumpt waar hij zorgde door de mooie nieuwe locatie, alles regelde met de gemeente, en ook nog eens alle biljarttafels zelf bouwde! (Zie dit artikel over hoe dit allemaal in de praktijk is gegaan, incl. video-interview met Hans. En zie dit artikel over het lintje dat hij mede hiervoor ontving.)

Maar ook buiten Rumpt was de waarde van Hans voor het biljarten groot. Neem als voorbeeld zijn onbaatzuchtige werk voor de Simonis Biljartlakens Landsfinale 2023, waar het lastig was voor KNBB Vereniging Carambole om vrijwilligers te vinden – maar Hans, ondanks zijn leeftijd en zijn niet altijd meer optimale gezondheid, gewoon iedere dag klaar stond om het grootste breedtesport event van het jaar tot een succes te maken. En, sinds juni 2021 is Hans één van de Bondsraadsleden Carambole.

 

 

Hans, van harte gefeliciteerd met je Bondsridderschap – en heel veel dank voor je ongekende verdiensten voor het Nederlandse biljarten!

 

Tekst: KNBB
Foto’s: KNBB/KNBB Vereniging Carambole

Biljartzalen/clubs/lokaliteiten Eerbetoon KNBB
Volg ons online