Hazelaar 1: gehuldigd voor landstitel én winst tegen koploper

Voorafgaand aan de wedstrijden werd Hazelaar 1 door voorzitter KVC Piet de Jongh gehuldigd voor het kampioenschap in de Topteamcompetitie seizoen 2021 - 2022; vervolgens werd koploper Egbersbeek twee keer met 4-2 verslagen

22 oktober 2022

Op de derde speeldag van de Topteamcompetitie, zaterdag 22 oktober, ontving in Rosmalen het team van Hazelaar 1 de huidige koploper: Egbersbeek.nl

Voorafgaand aan de wedstrijden werd Hazelaar 1 door voorzitter KVC Piet de Jongh gehuldigd voor het kampioenschap in de Topteamcompetitie seizoen 2021 - 2022. Jean-Paul de Bruijn, de speler met nu de meeste topteam titels, had de eer de kampioensschaal in ontvangst te mogen nemen.

Een ongelooflijke prestatie: maar liefst 21 topteam titels! Patrick Niessen staat op 20 titels. Het team van Egbersbeek ontving de medailles voor hun podiumplaats.

  

De huldiging had klaarblijkelijk een positief effect op Hazelaar 1, want ze wisten vervolgens knap beide wedstrijden met 4-2 te winnen, waardoor ze (gedeeld met Abc 't Topke) de koppositie van Egbersbeek wisten over te nemen.

 

 

Gert-Jan Veldhuizen en Martijn Egbers speelden 71/2, Jordy Kanters speelde tegen de Duitser Christian Pöther 47/2, en voor het bandstoten kwam de Zeeuwse wereldtopper Jean-Paul de Bruijn aan tafel tegen Limburger Harrie van den Boogaard.

Martijn won de eerste confrontatie 71/2 van Gert-Jan, en zowel Jordy als Jean-Paul hadden slechts 4 beurten nodig om van Christian en Harrie te winnen. Martijn won ook de tweede partij van Gert-Jan, nu met klein verschil in 6 beurten. Jean-Paul won in 5 beurten 100-49, ook voor Harrie een prima moyenne. In de 10 beurt 47/2 stond het 70-73 voor Jordy tegen Christian; twee beurten later was de eindstand 74 - 200 voor Jordy na series van 97 en 30.

 
 

Tekst: Henry Thijssen
Bewerking: KNBB
Foto's: Henry Thijssen
Screenshot Teletekst: KNBB

Huldiging Kader Topteamcompetitie
Volg ons online