Hazelaar prolongeert titel in Topteamcompetitie 2022-2023

“Volgend jaar gaan we voor de hattrick!”

21 mei 2023

Ze waren favoriet – en ze maakten die favorietenrol waar. Regerend kampioen De Hazelaar, bestaande uit de prachtige line-up Gert-Jan Veldhuizen, Jordy Kanters, Eric Dericks, Jean Paul de Bruijn en Raymund Swertz, is met 35 uit 20 niet meer in te halen door naaste concurrent ABC ’t Töpke.

Weliswaar bestond de Topteamcompetitie dit seizoen uit slechts zes teams, het maakt de prestatie van het team uit Rosmalen er niet minder om. De vreugde was dan ook groot toen de Hazelaar uit handen van wedstrijdleider en voorzitter van KNBB Vereniging Carambole Piet de Jongh de kampioensschaal kreeg overhandigd.

 

 

Van de frequente spelers konden vooral Jordy Kanters (in het 47/2) en bandstoten specialist Jean Paul de Bruijn excellente cijfers overleggen. JP bleef zelfs het gehele seizoen ongeslagen, twaalf maal winst in bandstoten met een moyenne boven 15.

Gert-Jan Veldhuizen, die zijn laatste vijf partijen in het 71/2 allemaal winnend afsloot, was na afloop dolblij: “Kampioen van Nederland Topteam Eredivisie 2022/2023! We hebben hierbij onze titel verdedigd! Kijk er al naar uit om volgend jaar voor de Hattrick te gaan.” ;)

“Allen dank voor de support nu en afgelopen seizoen. Gefeliciteerd aan mijn kanjer teamgenoten Jordy Kanters, Eric Dericks, Jean Paul de Bruijn en Raymund Swertz. Uiteraard Piet de Jongh dank voor een uitstekende wedstrijdleiding! Tot slot dank aan Biljartvereniging de Hazelaar voor het beschikbaar stellen van de accommodatie en het horecawerk wat daar bij hoort. Jullie zijn allen super!”

 

Alle uitslagen & standen Topteamcompetitie Seizoen 2022-2023

 

 

Tekst: KNBB
Foto Hazelaar: Henry Thijssen
Foto Hazelaar/Piet de Jongh/kampioensschaal: via Gert-Jan Veldhuizen

Competitie Topteamcompetitie
Volg ons online