Help mee met biljartpromotie in Brabant!

Vind je het leuk om mensen enthousiast te maken en leg je graag het biljartspel uit? Wil jij meehelpen om vooral eenzame ouderen blij te maken door de inzet van biljarten. En heb je tijd beschikbaar voor een dagdeel in de week (elke woensdagmiddag in Sint Oedenrode) in de maanden maart en april?

28 januari 2022

 

Vind je het leuk om mensen enthousiast te maken en leg je graag het biljartspel uit? Wil jij meehelpen om vooral eenzame ouderen blij te maken door de inzet van biljarten. En heb je tijd beschikbaar voor een dagdeel in de week (elke woensdagmiddag in Sint Oedenrode) in de maanden maart en april?
 

Geef je dan op voor aanvoerder Tijd voor Krijt!
 

Je krijgt er veel waardering voor, doet nieuwe contacten op, helpt mee om meer mensen aan het biljarten te krijgen, helpt mee om mensen samen te brengen en krijgt er ook nog eens een vergoeding van €250 euro voor.

Doel is om begin maart in Sint Oedenrode van start te gaan, dus geef je snel op om aanvoerder/begeleider te worden.

Geef je op door een e-mail te sturen met je contactgegevens naar info@knbb.nl ovv aanvoerder Brabant.

 

 

Wat is het project Tijd voor Krijt?

Tijd voor Krijt is een sociaal activeringsprogramma van de KNBB i.s.m. Nationaal Ouderenfonds. Hierin wordt biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten, om zo eenzaamheid binnen deze groep tegen te gaan en zo te zorgen voor een fijn, sociaal en actief samenzijn.

Tijd voor Krijt richt zich op de doelgroep ouderen van 55 jaar en ouder. Het bestaat uit het plaatsen van een biljarttafel in een sportkantine en het organiseren van laagdrempelige biljart- en sociale activiteiten daaromheen. 

De KNBB zet zich maximaal in om het programma Tijd voor Krijt een positieve bijdrage te laten leveren aan ons gemeenschappelijke doel vanuit de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Elke organisatie die zich richt op eenzame ouderen kan ons benaderen. Denk aan voetbalkantine, buurthuis, school, zorginstelling, wijkcentrum: overal kan een biljart en dit programma bijdragen. En is er geen biljart aanwezig dan is een Tijd voor Krijt mobiel biljart en materialen bij ons te bestellen.

 

 

Wat is de rol van aanvoerder/begeleider?

Op iedere locatie waar een biljart staat en dat meedoet aan dit programma, is een aanvoerder nodig. Een aanvoerder zorgt voor enthousiasme, doet de eerste opvang van de ouderen, kan de basis van biljarten uitleggen en het belangrijkste hij/zij vind het leuk om te helpen. Let wel: het gaat dus vooral om de gezelligheid en het sociale samenzijn, en dus niet primair om de sport.

Doel is dat de aanvoerder zorgt dat de locatie een opvolger vanuit hun eigen club naar voren schuift die de rol van aanvoerder na verloop van tijd overneemt, zodat de aanvoerder eventueel weer naar een andere locatie kan, en dat op deze manier op steeds meer locaties in Nederland laagdrempelige plekken komen voor ouderen om gezellig samen te komen en een potje te biljarten, sjoelen of kaarten.

 

Gezelligheid Ouderen/senioren Recreatief
Volg ons online