Internationaal Jeugdtoernooi te Enschede: een verslag

Internationaal libre toernooi heeft liefst 20 deelnemers; perfecte sfeer; mooie presentjes van organisatie om vriendjes, vriendinnetjes of familie te laten zien welke sport ze doen in de hoop dat er meer jeugdleden komen.

Een verslag door organisator Stefan Lenting

19 mei 2019

Om de jeugd kansen te bieden zijn we al een tijdje in gesprek met de KNBB en zijn er meerdere initiatieven van mensen verzameld op een bijeenkomst op het bondsbureau, één van deze initiatieven heb ik (Stefan Lenting) voor mijn rekening genomen.

 

 

Na veel promotie te hebben gemaakt via Facebook en KNBB-site kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd jeugdtoernooi, waar zelfs drie Belgische talenten aanwezig waren!

18 mei was het dan zover: dit prachtige event zou gaan plaatsvinden! Er hadden zich 20 jeugdspelers opgegeven, sommigen nog nooit eerder gebiljart en wat is het dan mooi voor een organisatie dat alle spelers ook komen.

 

 

Gelijk in de eerste ronde zagen we de inzet van de kinderen, vol overgave en concentratie gingen ze de wedstrijden in, sommige wedstrijden met goed resultaat, andere wat minder, maar bovenal zagen we de hele dag alleen maar blije gezichten.

Op de vier naast elkaar staande tafels werden de poulewedstrijden in een mooi tempo afgewerkt, op twee andere tafels konden de spelers die mochten wachten nog gewoon vrij spelen.

 

 

Op alle tafels was het tot het eind spannend, de poulewinnaars waren Djami Theunisz, Kaylee Emons, Lars Verhaegen en Bart van de Valk. Waarbij de Belgische Lars Verhaegen nog eerlijk voor de wedstrijden zijn nieuwe moyenne had doorgegeven en hierdoor 5 punten meer moest maken, op eigen initiatief dus, TOPPER!!

Door lokale en zelfs landelijke sponsoring had ik gelukkig een mooi budget en hierdoor kon ik de 20 jeugdspelers een luxe lunch en 3 drankjes aanbieden om de kosten voor de ouders te reduceren en ook nog met een leuk aandenken naar huis laten gaan. Een beker, een medaille én een T-shirt met een tekst "Biljarten is yes". Dit om vriendjes, vriendinnetjes of familie te laten zien welke sport ze doen in de hoop dat er meer jeugdleden komen.

 

 

De poulewinnaars hebben nog een halve finale en finale gespeeld en de winnaar(es) werd Kaylee Emons, die in de finale genoeg had aan 8 beurten voor haar 9 punten, wat niet eens haar beste partij was, de eerste ronde wist ze zelfs in 6 beurten uit te spelen. Omdat ze een officieel moyenne heeft van 0,38 is de prestatie des te knapper!! Een terechte winnares dus.

 

 

Driebanden toernooi
Omdat bij Biljartpaleis Stokkers naast de zes kleine tafels ook vier grote tafels staan heb ik tegelijkertijd een driebanden toernooi gehouden. Hiervoor was er plek voor 32 man, uiteindelijk hebben er 21 man meegespeeld en de Duitser Reinhard Voss heeft dit toernooi gewonnen.

 

Tekst & foto's: Stefan Lenting
Compilatiefoto: Biljartpaleis Stokkers

 

Initiatieven Jeugd Jeugd/Junioren
Volg ons online