Jeugd aan biljarttafel tijdens Gabberweek

Scholieren die nog nooit een keu hadden aangeraakt vol plezier aan de biljarttafels

21 februari 2019

Het is een mooi jaarlijks evenement in Hoogwoud: de Gabberweek. Voor alle kinderen uit groep 2 t/m 8 van de basisscholen in de gemeenten Opmeer, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. En, met volop leuke activiteiten!

Dit jaar was het extra leuk, mede door de inspanningen van Cor Bleeker. waardoor jeugdbiljarten ineens mooi op de agenda stond!

 

 

Liefst 12 kinderen waren er die kennis wilden nemen van de biljartsport. Aangezien er zoveel jonge, leuke topspelers in West-Friesland zijn (denk aan Jordy en Ferry Jong, Sam van Etten en de gebroeders Dudink) heeft Cor al deze spelers benaderd. Immers, ze zijn zelf net uit de jeugd - en daarmee voor jonge Westfriese scholieren echte rolmodellen. Iedereen was positief, en uiteindelijk was Leon Dudink aanwezig - tot groot plezier van de scholieren.

 

 

De accommodatie die door Cor was gezocht (en gevonden): biljartvereniging ‘Het Witte Huis’ in Hoogwoud, met vier tafels. En, met wat promotiemateriaal van de KNBB was alles gereed voor een prachttige dag.

En een prachtige dag, dat was het! Alle 12 kinderen die zich hadden aangemeld, waren er ook inderdaad. De meesten hadden nog nooit een keu aangeraakt, al hadden de meesten wel vaders of ooms die zelf ook actief biljart speelden in de omgeving. Sowieso is biljarten in West-Friesland zeer populair, met verhoudingsgewijs veel jongeren.

 

 

Cor Bleeker: "Het was mooi om die jonge gasten aan de tafel te zien. Ze hebben een mooie middag gehad. Veel geleerd, veel plezier gehad. En allemaal huiswaarts gekeerd met wat promotiemateriaal en een aandenken van KNBB West-Friesland. Kortom: voor herhaling vatbaar!"

 

Tekst: KNBB
Foto's: Cor Bleeker

Carambole/libre Innovatie Jeugd
Volg ons online