Jubileumboek “100 Jaar Biljarten” gratis bij donatie voor biljarthoreca

Doneer minimaal €50 aan het Biljarthoreca Steunfonds via www.supportenspeel.nl, en ontvang dit prachtige boek uit 2011, samengesteld door Hans Coolegem

17 april 2020

Om onze actie www.supportenspeel.nl maximaal te ondersteunen, heeft de KNBB haar laatste vijf exemplaren van het prachtige, gebonden boek "100 Jaar Biljarten" ter beschikking gesteld. Van dit bijzondere jubileumboek uit 2011, samengesteld door Hans Coolegem, zijn niet veel exemplaren nog verkrijgbaar. Een bewaarboek van een eeuw biljarthistorie!

De eerste 5 personen die minimaal €50 doneren via https://competitieveiling.nl/product/doneer-voor-de-biljarthoreca/ (zorg dat je naam en mailadres duidelijk invult, en zet bij Opmerkingen: Graag ontvang ik het boek 100 Jaar KNBB) ontvangen gratis thuisgestuurd een speciale gesigneerde versie van dit prachtige boek, met als tekst: BESTE ....,  NAMENS DE BILJARTHORECA IN NEDERLAND: DANK VOOR UW STEUN!

Doe jouw donatie via https://competitieveiling.nl/product/doneer-voor-de-biljarthoreca/, en plaats op KNBB Facebook of per mail “Ik heb gedoneerd!” Na bevestiging van jouw adresgegevens ontvang je dan thuis dit boek.

Alle stortingen minus verzendkosten komen volledig ten goede aan het Biljarthoreca Steunfonds.

 

 

Over "100 jaar Biljarten"

De biljartsport is al eeuwenoud. Een uitermate boeiende geschiedenis van de sport kreeg nog meer inhoud vanaf het moment dat in 1911 de Nederlandsche Biljartbond (NBB) werd opgericht. Er kwam structuur door het initiatief van zeven vooruitstrevende biljartverenigingen. Vanaf dat moment kwam het georganiseerd biljarten in zwang.

De aanwas van duizenden leden zou echter pas in het begin van de veertiger jaren tot stand komen. Door de vele bijzondere presentaties van onder andere Piet van de Pol, Hans Vultink, Henk Scholte, Tiny Wijnen, Jean Bessems, Jos Bongers, Jan Arnouts, Christ van der Smissen, Henri Tilleman, Rini van Bracht, Raimond Burgman en Dick Jaspers groeide de vanaf 1951 tot Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) verheven organisatie uit tot meer dan 30.000 leden, waarin niet alleen ruimte was voor carambole maar ook voor snooker en pool.

Bij het 100-jarig jubileum van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond werd in dit boek teruggekeken op een eeuw top - en breedtesport, met al de maatschappelijke veranderingen die zo'n episode met zich meebrengt. Want de verschillen tussen een eeuw geleden en nu zijn gigantisch. Alleen dat is al een boeiend aspect van het honderd jarig bestaan van de biljartbond. Alles mooi beschreven, in hardcover met prachtig papier en geweldige foto's.

 

Biljarthistorie Coronavirus KNBB
Volg ons online