Juniorenteam Horna verspeelt vrijwel zeker titel EK libre <19

Verlies voor Horna ondanks zege Jordy Jong

30 april 2017

BRANDENBURG – Het juniorenteam van Horna heeft vrijwel zeker de titel verspeeld op het Europees kampioenschap libre voor clubteams onder 19. Jordy Jong speelde een feilloze partij tegen de Fransman Pierre Martory (270-44 in 1 beurt), maar de andere twee partijen gingen naar het Franse team van Oissel, waardoor de voorsprong van de Fransen met nog één wedstrijd te spelen bijna onoverbrugbaar is.

De twee broers Dudink, Leon en Nick, konden in de beslissende wedstrijd tegen de Fransen niet delen in het succes van Jordy Jong op centercourt. Jong speelde feilloos uit in één beurt, zijn tegenstander Pierre Martory miste na 44 punten. Daarna was het wachten op de resultaten van de twee andere Horna-spelers.

Leon Dudink verloor echter van Sebastien Verel (190-35 in 6 beurten) en zijn jongere broer Nick verloor kansloos van Maxime Panaia met 110-67 in 19 beurten.

De Fransen hebben twee matchpunten meer dan Horna en bovendien vier partijpunten meer. Horna speelt in de laatste wedstrijd voor de zilveren medaille.

 

 

Tekst: Frits Bakker
Foto ©Ton Smilde/Kozoom

Carambole/libre EK Jeugd/Junioren
Volg ons online