Kaderteam De Hazelaar 3 kampioen Bekercompetitie

Een verslag door Michael Lubbes

16 mei 2018

Na afgelopen weekend mag kaderteam De Hazelaar 3 zich na een zware strijd terecht kampioen van de bekercompetitie noemen. Eenvoudig ging dit niet!

Op prima materiaal bij bv De Jol te Lelystad stonden na loting De Hazelaar 3 tegen BC Maarland en De Jol tegen HWA van Krimpen tegen elkaar. 

Na een ruime overwinning van John van Glabbeeck tegen Peter van Beljouw en een sterke partij van Wakco van de Ven stond het na de eerste ronde 2-2. Harold Megens en Paul van de Wouw mochten tegen de routiniers  Frans Borgignons en Peter Haanen . In twee spannende partijen wonnen Harold en Paul hun partij in ieder 14 beurten, waardoor De Hazelaar 3 zich mocht opmaken voor de finale.

In de andere wedstrijd gebruikte De Jol zijn thuisvoordeel optimaal. In de eerste ronde kwam Frans Koolen sterk terug tegen de altijd lastige Wilfried van Beek en won in 17 beurten. Stefan Damen was in zijn element en gaf Dimitri Katsis geen kans in 5 beurten. De Jol ging met een mooie 4-0 de tweede ronde in, waarna Edwin Zweers op grootse wijze de winst veilig stelde. In beurt acht sloeg hij zijn slag tegen Ricardo Goud om met een prachtige serie van 202 uit te gaan. Michael Lubbes won in een degelijke partij van good old Jos Vlot waarna een mooie 8-0 overwinning behaald werd.

BC Maarland en HWA van Krimpen streden voor de bronzen plak. Na twee goede en spannende partijen wonnen John van Glabbeeck en Maurice Sangen waardoor HWA tegen een achterstand van 0-4 aankeek. Ricardo Goud en Jos Vlot moesten aan de bak en winnen met ruime cijfers. Beide heren pakten hun kans en in 5 en 8 beurten lieten ze Peter Haanen en Frans Borgignons kansloos. Hierdoor kwam HWA van Krimpeb Van 0-4 op 4-4 En werden ze door een beter percentage beloond met een bronzen medaille.

De finale tussen De Jol en De Hazelaar 3 kende een vergelijkbaar verloop. Frans Koolen snelde naar zijn 140 caramboles maar hij haperde in laatste beurten. Peter van Beljouw kon in de laatste beurten zijn achterstand verkleinen, maar Frans won verdiend in 10 beurten. Walco van de Ven kon zijn goede eerste pot geen vervolg geven en verloor met ruime cijfers in 10 beurten van Stefan Damen. De Jol ging met een mooie 4-0 de laatste ronde in en de winst was binnen handbereik. 

 

 

Paul van de Wouw was niet bereid om het kampioenschap weg te geven en ging volle bak tegen Edwin Zweers. Edwin had geen antwoord op het sterke spel van Paul, waardoor Paul met ruime cijfers in 7 beurten won. De partij tussen Harold Megens en Michael Lubbes werd een thriller van formaat. Harold schoot weg en had in slechts 3 beurten al 170 van zijn 190 caramboles gemaakt. Michael rechtte zijn rug en kwam door een knappe serie van 152 langszij, waarna een taktisch en verdedigend spel begon. Hier bleek Harold de sterkste waarna De Hazelaar 3 op percentage de schaal van de bekercompetitie kader omhoog mocht houden.

Een ijzersterke teamprestatie en een terecht kampioen.

 

Vooruitblik Finale Bekercompetitie Kader in de Jol

Tekst: Michael Lubbes
Foto: Sietse Vijver

Bekerfinale Kader NK
Volg ons online