Kantinebaas app genomineerd voor Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Na nominatie SmartPool vorig jaar, nu nominatie voor Kantinebaas.

"Kantinebaas is een app waarmee je op je werk heel eenvoudig aan beweging kunt doen. Of het nou darten, (pool)biljarten of tafeltennis is. Op ieder kantoor is wel ergens ruimte om één van deze sporten te beoefenen"

06 mei 2020

Nieuwegein, 6 mei 2020 - Meer bewegen op de werkvloer. Het is een behoefte waar Kantinebaas op een innovatieve manier antwoord op geeft met een app. Het initiatief is genomineerd voor de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs en maakt samen met drie andere genomineerden kans op 50.000 euro. De winnaar wordt op 12 mei aanstaande bekendgemaakt.

Kantinebaas is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB), de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB), de Nederlandse Darts Bond (NDB) en digitaal sportmarketingbureau Sportunity.

De initiatiefnemers van de Kantinebaas app in de kantine van het VWS, waar voormalig minister voor Medische Zorg & Sport, Bruno Bruins, de app officieel lanceerde.

 

Willem La Riviere is vanuit de KNBB één van de initiatiefnemers. “Wij zijn uiteraard erg blij met de nominatie. Kantinebaas is een app waarmee je op je werk heel eenvoudig aan beweging kunt doen. Of het nou darten, (pool)biljarten of tafeltennis is. Op ieder kantoor is wel ergens ruimte om één van deze sporten te beoefenen. Het breekt even je kantoordag. Met de app kun je bovendien collega’s uitdagen om het tegen elkaar op te nemen”.

Niels Schut, eigenaar van Sportunity: “Ontzettend goed dat de drie sportbonden verder kijken dan alleen hun eigen sport, en samen hebben erkennen sterker te staan bij het aanspreken van een nieuwe (ongebonden) doelgroep. Zo geven zij samen invulling aan de transitie in de sport. Wij helpen sportbonden hierbij. Dat dit met drie sportbonden tegelijk kan is wel heel uniek”.

 

 

Paul Engelbertink, directeur NDB: “De Kantinebaas app is innovatief en maakt bewegen op de werkvloer leuker. Zo kun je bijvoorbeeld de ranglijst van je eigen kantoor inzien”. Hoewel kantoren door het coronavirus op dit moment grotendeels gesloten zijn, werkt de Kantinebaas app ook prima in een omgeving waar 1,5 meter afstand tot elkaar nodig is. Alle sporten kun je met gepaste afstand van elkaar toch met elkaar doen. “Zo hoef je niet zweten, maar kun je wel even bewegen en daarna effectiever en gezonder werken, aldus Dennis Rijnbeek (NTTB).

 

 

Over de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs
Nederlandse Loterij reikt in 2020 voor de derde keer de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs uit. De prijs is in het leven geroepen om initiatieven te steunen die letterlijk mensen in beweging brengen. Vanuit de missie Nederland gelukkig, gezond en sportief te maken stimuleert de grootste loterijorganisatie van Nederland met deze prijs lokale initiatieven.

Naast Kantinebaas zijn er nog drie genomineerden, namelijk de Onbeperkte ElfstedentochtMeet-n-Move en het Danspaleis. Alle vier de genomineerden winnen. De winnaar ontvangt een cheque van €50.000 en de drie andere initiatieven ontvangen ieder €5.000. Juryvoorzitter Bibian Mentel bepaalt samen met de andere juryleden Pieter van den Hoogenband, Hugo Borst, Marjan Olfers en Hedy d’Ancona wie de winnaar wordt van de editie van 2020. Op 12 mei wordt de uitslag bekend gemaakt.

 

 

Over Nederlandse Loterij
Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Jaarlijks investeert Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst in de Nederlandse sport via NOC*NSF, in 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2019 ging het om een investering van ruim €173 miljoen.

 

 

Meer info over Kantinebaas is te vinden op www.kantinebaas.club of op te vragen via bazen@kantinebaas.club. De Kantinebaas app kan gedownload worden in de App Store en Play Store.

Meer info over de SmartPool nominatie van vorig jaar: https://www.knbb.nl/nieuws/eervolle-nominatie-voor-smartpool

Initiatieven Innovatie Kantinebaas
Volg ons online