Kids biljart clinic bij jubileum Veluwezoom een succes

Spelers en instructeurs enthousiast; er wordt nagedacht over een vervolg

13 maart 2019

Het zal u niet zijn ontgaan: er zij de laatste tijd volop initiatieven voor de jeugd! Soms vanuit de KNBB, zoals bij het succesvolle project SmartPool, soms ook vanuit districten, clubs of gemotiveerde personen die kinderen willen laten kennismaken met het biljart.

Afgelopen week vierde KNBB District Veluwezoom haar 75-jarig jubileum, waar wij in dit artikel al uitgebreid over vertelden.

Onderdeel van het jubileumweekend was de Kids Biljart Clinic in Dieren - en die clinic bleek een succes.

 

 

We spraken met initiatiefnemer Cees Ursem van KNBB District Veluwezoom: "Het was een mooie middag. De clinic zou eigenlijk anderhalf uur duren, maar omdat zowel de instructeurs als de spelers erg enthousiast waren is dit ruim twee uur geworden."

 

 

"Er waren tien kinderen; voor hen was één 5-ball tafel opgesteld en voor de rest carambole tafels. In het begin hebben ze bij het 5-ball gestaan, maar geleidelijk wilden ze toch meer richting de carambole tafels. De meesten waren echt nieuw, en wilden wegwijs worden gemaakt over het stoten van de ballen, het goed de keu vast houden en op juiste wijze de hand neerleggen. En ze waren in goede handen met de zeer kundige instructeurs Michel van Silfhout, Jean Verbeet, Ivo Gerritsen en de in allerijl opgetrommelde (omdat de kids dan op vier tafels konden spelen) Jan Kip."

 

 

"Het was dus leuk, en het enthousiasme bij zowel de instructeurs als spelers was groot. Wat voor ons meteen de vraag opriep: wat nu? Gaan er ook in de toekomst tijd en energie steken in clinics als deze? Het antwoord hierop is dat we dit vrijwel zeker willen doen. Immers, de kids zijn enthousiast, de instructeurs willen wel. Alleen zijn we nu op zoek naar een goede locatie. Horeca waar alcohol wordt geschonken kan sowieso niet, maar we hopen op een mooi plekje dat ook de jeugd aanspreekt en waarbij indien er ook koffie, thee of fris wordt geschonken de prijzen laag zijn."

 

 

"Al met al dus een mooie kids clinic, en sowieso een heel geslaagd jubileum."

 

Weet/heeft u een locatie voor toekomstige clinics voor de jeugd, of wilt u in contact komen met Cees? Stuur een berichtje met contactgegevens naar rslotboom@knbb.nl en wij zorgen dat u met elkaar in contact komt.

 

Tekst: KNBB
Foto's via Cees Ursem

 

Districten Initiatieven Jeugd
Volg ons online