KNBB en Verbindion Nieuwegein verlengen samenwerking

De KNBB, Verbindion en Sport- en Evenementencomplex Merwestein zijn trots en verheugd te mogen aankondigen dat samenwerking rondom Simonis Biljartlakens Landsfinale is verlengd

29 juni 2019

Al jaren organiseert de KNBB de Simonis Biljartlakens Landsfinale in Sport- en Evenementencomplex Merwestein, de locatie om te sporten -en bewegen. Met meer dan 300 wedstrijden, om de Nederlandse Kampioenschappen van de Landscompetitie van de KNBB-vereniging Carambole (KVC), is de Simonis Biljartlakens Landsfinale een groots evenement.

De KNBB, Verbindion en Sport- en Evenementencomplex Merwestein zijn trots en verheugd te mogen aankondigen dat de samenwerking is verlengd. Dinsdag 25 juni 2019 jongstleden werd de overeenkomst getekend door Willem La Riviere namens de KNBB/KNBB Vereniging Carambole (KVC) en Ton Bothoff namens Verbindion. De overeenkomst zorgt voor uitbreiding en promotie van de biljartsport in Nederland.

 

 

Willem La Riviere: "De KNBB heeft dit jaar tijdens de Simonis Biljartlakens Landsfinale, hét breedtesport evenement van het jaar van de KNBB, een nieuw concept geïntroduceerd. Hoeveel historie de Landsfinale ook heeft, en hoe trots deze Landsfinale ons ook maakt, we merkten steeds meer dat vernieuwing noodzakelijk was. Aanpassingen om de Landsfinale modern te houden, sfeervoller, en om deze meer te laten aansluiten bij de hedendaagse beleving van spelers en supporters. Simpel gezegd: we willen dat biljarters trots zijn om de Landsfinale te spelen, en dat supporters er graag bij zijn! Omdat in de laatste ALV van KVC door de districten was vastgesteld dat de Landsfinale op één plek nog steeds de voorkeur had boven mogelijke alternatieven zoals verschillende locaties, werd een meerjarenplanning voor Merwestein mogelijk. De eerste reacties op de vernieuwingen zijn ongekend positief!"

Wat is er gewijzigd?

Ton Bothoff: "Onder andere betere faciliteiten voor het publiek, minder biljarts in de zaal, hierdoor is er meer ruimte voor horeca en ontmoeting. De Landsfinale blijft niet meer drie of vier, maar liefst tien dagen staan in Merwestein! Niet één speelweekend zoals voorheen, maar twee speelweekends. Op de dagen dat er geen Landsfinale is, zullen andere biljartactiviteiten worden georganiseerd. Dit zodat er extra biljartevenementen kunnen worden georganiseerd voor bijvoorbeeld jeugd of gehandicapte sporters. Op deze manier ondersteund dit nieuwe concept ook de doelen welke wij als Verbindion en SportID nastreven om meer Nieuwegeiners in beweging te brengen. Deze overeenkomst is een ondersteuning in de stap naar een uitgewerkt lokaal sport- en beweegakkoord om de Nieuwegeinse inwoner te helpen een gezonde leefstijl te ontwikkelen."

 

Alle informatie over de Simonis Biljartlakens Landsfinale 2019
Eerste weekend vernieuwde Landsfinale een succes

KNBB KVC Landsfinale
Volg ons online