Laagdrempelig biljartproject “Tijd voor Krijt” van start in Café Chris Scholten in Amsterdam

Vrijdag 9 februari om 17:00 uur gaat dit bijzondere biljartproject van de KNBB van start in typische Amsterdamse bruine kroeg aan de Van Woustraat 104

25 januari 2024

AMSTERDAM - Vrijdag 9 februari om 17:00 uur gaat in het supergezellige buurtcafé Café Chris Scholten aan de Van Woustraat 104 in Amsterdam het landelijke biljartproject “Tijd voor Krijt” van de KNBB van start. Althans, fase 2.0 van dit project.

Tijd voor Krijt 2.0 betekent: gezelligheid en laagdrempeligheid voor iedereen die het leuk vindt om te biljarten en/of kennis te maken met biljarten. Café Chris Scholten zorgt samen met de lokale aanvoerder voor een gezellig sociaal samenzijn op een fijne locatie. Kortom er zal voor een warm welkom worden gezorgd. Alle aangesloten biljartverenigingen kunnen hieraan meedoen! We gaan er gemakshalve van uit dat er deelnemers bij de verenigingen zullen blijven ‘hangen’ – lid worden, kortom dat we als (biljart)sport gaan groeien!

Na de startdag op vrijdag 9 februari zijn de deelnemers nog 4 keer (minimaal) welkom op de donderdagen van 13.00 – 16.00 uur bij Café Scholten, dit in de overtuiging dat bij (voldoende) herhaling, het spelletje en de gezelligheid nog meer en beter ervaren wordt.

Wil je als vereniging ook meedoen? Mail naar m.hofstede@knbb.nl (projectleider vanuit de KNBB).

Wil je als biljartliefhebber aanwezig zijn, om te kijken of om zelf te spelen? Zorg dat je op vrijdag 9 februari iets voor 17:00 aanwezig bent in Café Chris Scholten, Van Woustraat 104 in Amsterdam. Toegang is gratis. Een eigen keu meenemen mag, maar hoeft niet. Aanmelden mag bij Melvin Hovestad van Café Chris Scholten, maar is niet verplicht.

 

 

Note to the press:
Super als jullie hier aandacht aan willen geven. Zouden jullie kunnen laten weten, waar jullie dit doen? En laat even weten als jullie ook aanwezig willen zijn via r.slotboom@knbb.nl

www.tijdvoorkrijt.nl
www.knbb.nl
www.cafechrisscholten.nl
 

 

 

Over Tijd voor Krijt

Was het project in eerste instantie gericht op ouderen, om hen op geselecteerde locaties in het land te helpen laagdrempelig bij elkaar te komen onder het genot van een kop koffie, inmiddels is het project een nieuwe fase ingegaan. Tijd voor Krijt 2.0 betekent: gezelligheid en laagdrempeligheid voor biljarters van alle leeftijden, en waarbij mensen verzekerd zijn van een gezellig sociaal samenzijn en kunnen spelen op een fijne locatie.

En welke start is dan beter dan een typisch buurtcafé als Café Chris Scholten! Precies het type bruine kroeg dat de laatste jaren zo onder druk staat, en waar vooral in binnensteden steeds minder laagdrempelige traditionele biljartlocaties beschikbaar zijn voor de liefhebbers. Bij Café Chris Scholten kunt u vanaf vrijdag 9 februari de komende weken iedere donderdag terecht voor een gezellig balletje stoten. En zou u erheen gaan zonder vrienden, dat is geen probleem: na afloop van het biljarten zult u zien dat u nieuwe vrienden heeft gemaakt.

 

 

Melvin Hovestad van Café Chris Scholten: “We zijn een echt Amsterdams café met overal Ajax enzo, en daar kwam ineens de directeur van de KNBB bij ons langs, als ras-Rotterdammer haha. Over één ding waren we het al snel eens: aan het biljart is de gezelligheid en warmte die zoveel mensen graag willen, en die zoveel mensen missen. De waarde voor ons zit erin dat ook spelers die nog niet vaak spelen of die geen mensen hebben om mee te biljarten, nu iedere week een topplek hebben om gezellig te spelen, in de gezellige omgeving van ons café, en gebruikmakend van de mooie materialen en branding die zijn verzorgd door de KNBB, en aangestuwd door hun projectleider en landelijk aanvoerder. Een echte win-win dus!”

KNBB-directeur Willem La Riviere: “Het mooie van een café als dit: je voelt je er direct thuis. En dat is precies wat we als KNBB willen met dit project. Vanwege het laagdrempelige, sociale, sportieve en ontspannende karakter is biljart een uitstekend middel om samen te komen. Even eruit, ontspannen, gezellig, genieten en competitief bezig zijn. En, het helpt ook nog heel erg op gebieden als vitaliteit en ongemerkte beweging.”

“In eerste instantie was Tijd voor Krijt opgezet om ouderen te voorzien van een laagdrempelig aanbod in hun omgeving bij bijvoorbeeld sportverenigingen of buurthuizen, een gezellig sociaal samenzijn met ouderen onder het genot van een kop koffie, vaak op locaties waar nog geen biljart stond maar waar wij dit konden verzorgen. En met succes: dit door het Ministerie van VWS ondersteunde project is op verschillende locaties in het land succesvol opgezet, en ons project is zelfs bezocht door Koning Willem-Alexander!”

“Inmiddels is Tijd voor Krijt een volgende fase ingegaan, meer gericht op Open Dag-achtige laagdrempelige activiteiten bij de KNBB aangesloten clubs. Voor alle leeftijden, jong of oud, en met als enige belangrijke voorwaarde: gezellig samenzijn. Startend bij Café Chris Scholten in Amsterdam zal Tijd voor Krijt in 2024 worden uitgerold als een laagdrempelige en gezellige instap in bij de KNBB aangesloten clubs waar al biljarts staan, maar waar door de laagdrempeligheid van het project nieuwe biljarters kunnen worden geworven. Of, misschien lang niet alleen nieuwe biljarters, maar vaak ook spelers die al een tijd zijn gestopt en die het spelen bij een club best spannend vinden, maar die graag gezellig met een groepje bij elkaar komen om de keu weer eens op te pakken. Met Tijd voor Krijt is dat gezellige moment gegarandeerd! Onze projectleider en landelijk aanvoerder Michel Hofstede treedt in contact met iedere bij de KNBB aangesloten club die dit ook wil – volledige ontzorging dus voor de lokaliteit bij de opzet van Tijd voor Krijt.”

Projectleider en landelijk aanvoerder Tijd voor Krijt Michel Hofstede: “Tijd voor Krijt onderscheidt zich door het daadwerkelijk met en voor de clubs/cafés samen te doen, en vanuit daar met een lokale aanvoerder de activiteit (nog) bekender te maken.”

“Hierbij worden ze ondersteunt door ons/mij, zowel in de aanloop, startdag, als daarna waarbij er hopelijk nieuwe deelnemers en leden blijven spelen.”

 

Marcel van Rij (directeur biljart), Cynthia Scholten & Melvin Hovestad (uitbaters Café Chris Scholten)

 

Over Café Chris Scholten

Bij Café Chris Scholten, Van Woustraat 104 Amsterdam, is altijd wat te beleven. Ieder weekend wordt er wel iets georganiseerd: klaverjassen, bingo, darten, samen Ajax kijken, samen Max Verstappen kijken, biljarten of gewoon een live artiest. Ontspannen, gezelligheid en samenzijn zijn de motto’s van Café Chris Scholten.

Café Chris Scholten heeft haar naam te danken aan de inmiddels overleden Chris Scholten. In zijn jonge jaren werkte Chris Scholten als stukadoor en ober. In 1977 kwam zijn droom uit toen hij een café naar zichzelf kon vernoemen. Chris en Elly maakten er een gezellig en ouderwets buurtcafé van.

Inmiddels is Cynthia Scholten samen met Melvin de uitbater van deze bruine kroeg. Cynthia is in het café als kind groot gebracht en heeft daar ook jarenlang gewerkt. Zij runnen de kroeg op dezelfde wijze als Chris en Elly.

Het café is elke dag van 09:00 uur ‘s ochtends tot 01:00 uur ’s nachts geopend en op vrijdag en zaterdag blijft de kroeg geopend tot 03:00 uur ’s nachts.

 

 

Over Tijd voor Krijt

Tijd voor Krijt helpt uw club of café aan gratis materialen, en heeft een medewerker in dienst om uw club of café te helpen bij de opstart. Wilt u meer weten over Tijd voor Krijt, of denkt u dat het mogelijk geschikt zou zijn, neem dan contact op met de KNBB.

 

Tekst: KNBB
Logo & foto Tijd voor Krijt: KNBB
Foto's Café Chris Scholten: via Melvin Hovestad

Gezelligheid Horeca KNBB
Volg ons online