Meeste biljartevenementen gaan voorlopig nog gewoon door

Een overzicht van alle afgelastingen of aangepaste tijden vindt u in onderstaand artikel. (Wordt continu ververst)

08 februari 2020

OVERZICHT WEDSTRIJDEN & EVENEMENTEN DIE ZONDAG 9 FEBRUARI NIET DOORGAAN OF ZIJN VERVROEGD: (WORDT CONTINU AANGEVULD)

Afgelast: BC Bousema-‘s Lands Welvaren (Buffalo League)
Afgelast: Dallinga-Team Eekhoorn (Buffalo League)
Afgelast: Hartje van Oosterhout-Dekker Keukens (Buffalo League)
Vervroegd naar 12:00: DKM Tools-A1 Biljarts (Buffalo League)
Afgelast: Burgmans Biljarts- Pearle Opticiens (1e divisie poule 2)
Vervroegd van 12:00 naar 11:00: NK Driebanden Klein Hoofdklasse in Viaanse Molen (Alkmaar)

 

 

 

In een weekend met volop biljarten op alle niveaus wordt zondag 9 februari (vooral vanaf de namiddag, en vooral langs de kust) een zeer zware storm verwacht. Alles over deze storm/verwachte snelheden/verwachte tijden leest u in dit artikel.

Vanaf 16.00 uur geldt code oranje voor Noord-Holland, Friesland, het Waddengebied en het IJsselmeer. In de andere provincies gaat de waarschuwing pas in de avond in.

Voorlopig zijn vanuit de KNBB of vanuit de secties nog geen evenementen geschrapt. Alle evenementen waarvan bij ons bekend is dat ze niet zullen doorgaan, worden door ons in dit artikel geplaatst.

Twee van de meest prominente evenementen (en tevens het meest in risicogebied) zijn de driebanden kraker in Den Haag tussen SIS Schoonmaak en HCR Prinsen en het NK voor VG-Teams in Egmond aan Zee. We vroegen de respectievelijke secties naar de stand van zaken m.b.t. de weersomstandigheden.

 

Reactie KNBB Sectie Driebanden:

"In verband met met de te verwachten weersomstandigheden op zondag zijn er diverse vragen gekomen of het competitieprogramma zondag gewoon door kan gaan. Het bestuur van de sectie heeft overleg gehad. Omdat er teams kunnen zijn die al onkosten hebben gemaakt (vliegtickets, hotelkosten e.d) hebben wij besloten om als sectie het programma niet af te lassen. Wij verzoeken alle teamleiders om contact op te nemen met de teamleider van de tegenstander, zodat men samen kan besluiten of er gespeeld zal worden. Wij willen dus het besluit bij de teams neerleggen. Graag vernemen wij uiterlijk zondagmorgen om 10.00 uur via deze app welk besluit er bij de diverse wedstrijden is genomen."

"Inmiddels is er al contact geweest tussen de teamleiders van SIS Schoonmaak en HCR Prinsen. Zij hebben besloten om gewoon te spelen. Wel kijken ze morgenvroeg de situatie om 10.00 uur nog even aan, maar in principe wordt er dus gespeeld. Dit geldt ook voor het NK Driebanden voor Junioren in Haarlo."

 

Reactie KNBB Vereniging Carambole:

"Ook wij hebben besloten niets af te gelasten, maar de verantwoordelijkheid te laten bij de organisaties. Bij onzekerheid over al dan niet doorgaan van je wedstrijd, neem dan contact op met de organisatie. Als je met het weer liever niet zou spelen en je hebt een teamwedstrijd, probeer dit af te stemmen met een tegenstander. Heb je een PK, stem dit af met de wedstrijdleider. Wij zullen als KVC begripvol en coulant zijn indien spelers (zeker oudere spelers) liever niet de deur uitgaan. Maar we hebben gekozen om niet de beslissing te maken voor anderen, zodat in gebieden of op tijden waar het meevalt, gewoon gespeeld kan worden."

"Ook het NK voor VG-spelers in Egmond aan Zee gaat vooralsnog dus gewoon door. Zou er op de dag zelf anders worden besloten, zullen wij dat in dit artikel communiceren."

 

Tekst: KNBB
Foto rechtenvrij via Unsplash

Biljart algemeen Carambole/libre Driebanden
Volg ons online