Murat Gercek wint NK Rolstoelbiljarten Libre

In een emotionele editie door het trieste overlijden van organisator Boy de Groot, bleef driebanden speler Gercek de concurrentie voor.

Aandacht werd gevraagd voor betere faciliteiten voor rolstoelers.

09 december 2016

’S-HERTOGENBOSCH – Murat Gercek uit Ottersum heeft het zesde Nederlands kampioenschap libre voor rolstoelbiljarters gewonnen.

 

Het was een nek-aan-nek race met de speler met het hoogste moyenne, Jan Versprille. Maar doordat Gercek zijn laatste wedstrijd overtuigend won, was hij niet meer te achterhalen door de sterke Versprille. Hij bleef ook drievoudig winnaar Henk Ras voor.

 

De overwinning was bijzonder, omdat Gercek een driebanden speler is. Twee jaar geleden kwam Gercek in een rolstoel terecht. Sindsdien werkt hij hard aan verbetering van zijn libre spel, en met succes.

 

Het kampioenschap werd gespeeld in ’s-Hertogenbosch en georganiseerd door de Stichting SDWCB. Na het trieste overlijden van Boy de Groot, organisator van de eerdere edities, was het onzeker of dit jaar het NK Rolstoelbiljarten überhaupt wel doorgang kon vinden. Maar tot genoegen van de spelers bleek dit het geval. In een emotionele speech werd deze vreugde mooi beschreven door Brigitte de Groot en Marieke Scheij-de Groot, de twee dochters van Boy de Groot. De prijsuitreiking werd verricht door Milan, de kleinzoon van Boy.

 

Het rolstoelbiljarten is in Nederland nog steeds groeiende. Desondanks ervaren rolstoelbiljarters nog steeds dat ze niet overal kunnen of mogen biljarten, is niet iedere lokaliteit ingesteld op rolstoelen, of zijn wc’s niet altijd toegankelijk voor rolstoelers. Rolstoelers die geen eigen vervoer hebben zijn aangewezen op rolstoelvervoer door de gemeente of door het rijk.

 

Naast het competitieve element is het NK Rolstoelbiljarten vooral een evenement van gezelligheid en saamhorigheid, met aandacht voor het belang van goede faciliteiten voor rolstoelbiljarters.

 

Rolstoelbiljarters kijken nu uit naar het NK Rolstoelbiljarten driebanden in Terneuzen, en naar de interland België-Nederland in Blankenberge. Beide evenementen zullen plaatsvinden in 2017.

Volg ons online