Nederlanders naar volgende ronde, m.u.v. Raymund Swertz

Uitgeschakeld zonder nederlaag in zware poule 71/2

Jop de Jong en Sander Jonen door in Artistiek

05 mei 2017

BRANDENBURG – Raymund Swertz, de titelhouder in de spelsoort kader 71/2, is uitgeschakeld op het Europees kampioenschap. De Limburger speelde in de late avonduren gelijk tegen Xavier Grétillat, die door een betere winst in zijn eerste partij met een beter gemiddelde poulewinnaar werd.

Het verlies viel zwaar voor Swertz. ,,Ik heb een heel zware poule getroffen, kon nog wel gelijkspelen tegen Grétillat, maar het was niet voldoende. Ik mag naar huis zonder een verliespartij in de kaderspelen. Tegen Eddy Leppens in het 47/2 allebei in één beurt uit en daarna in de shoot-out eruit. En nu met een overwinning en een remise. Dat is zuur, maar het is niet anders.’’

 

 

Michel van Silfhout en Dave Christiani gaan wel naar de knock-out. Christiani met overwinningen op Willy Gérimont en Ziogas, Van Silfhout met winstpartijen tegen Gérassimopoulos en Kozak.

Jop de Jong, met drie overwinningen en Sander Jonen met twee kwamen door de poulefase van het artistiek biljart. De twee Nederlanders spelen morgen in de knock-out bij de laatste 32.

 

 

Artikel +video Jop de Jong in de Stentor

 

Tekst: Frits Bakker

Archieffoto ©Ton Smilde

Artistiek EK Kader
Volg ons online