Nieuw leven in biljartclub Residentie Park Boswijk

Doel van de instructie/demo door Ad Klijn: eraan bijdragen dat ook hier ouderen tot in lengte van jaren met veel plezier kunnen blijven biljarten!

22 mei 2019

Park Boswijk in Doorn is een residentie met een prachtige biljarttafel die jarenlang vrijwel ongebruikt heeft gestaan. De ouderen willen graag de Biljartclub De Mysterieuze Bal nieuw leven inblazen, en hebben Ad Klijn gevraagd om vier middagen de bewoners te voorzien van wat tips & tricks. Doel van de instructie/demo: eraan bijdragen dat ook hier ouderen tot in lengte van jaren met veel plezier kunnen blijven biljarten!

 

 

Initiatiefnemer Eddy Schippers benadrukte in zijn indrukwekkende voorwoord het belang van de demo's. Hij gaf aan dat het spelniveau bij de vereniging niet heel hoog was, maar de kameraadschap wel. En, het belang voor ouderen om actief te blijven, zowel recreatief als competitief, is groot. "Wij hebben simpelweg de stoute schoenen aangetrokken, en de KNBB gevraagd ons te helpen. De eerste persoon die wij aan de lijn kregen was Ad Klijn - en niet veel later verzorgt hij nu voor ons deze mooie instructie!"

 

 

Ad Klijn: "Het is mooi een kleine bijdrage te kunnen leveren aan het behoud van biljattafels in residenties of zorgcentra. Voor ouderen is het belangrijk om sociaal met elkaar te kunnen zijn. Eenzaamheid onder ouderen komt helaas vaker voor dan wij als samenleving zouden wensen, en biljarten is een belangrijk middel om ouderen met elkaar actief te laten zijn. Maar biljarten heeft ook een andere rol: het vereist precisie en concentratie, en het regelmatig bijhouden van die eigenschappen is maatschappelijk van grote waarde."

 

 

"Ik help op deze vier middagen met wat technische en tactische tips, en was blij met de zeer warme ontvangst. De deelnemers vonden het echt heel leuk en nuttig, en ik ook. Hopelijk dat we zo als KNBB een klein beetje kunnen helpen om een mogelijk wat vergeten biljarttafel weer tot leven te brengen zodat de bewoners weer met elkaar hun hobby kunnen uitoefenen."

 

 

Tekst & foto's: KNBB

Biljartzalen KNBB Ouderen/senioren
Volg ons online