Nieuw op Landsfinale 2023: evenement voor collegabonden

Op de Landsfinale 2023 zal een bijzonder evenement plaatsvinden: een event voor (en met) onze collegabonden. Dit wordt mede georganiseerd door het team van One Shot Two Targets, en zij schreven deze brief richting onze collega-bonden.

15 mei 2023

Beste collega-bonden van de KNBB,

Wij zijn team One Shot Two Targets, studenten aan de hogeschool van Amsterdam en wij doen de opleiding Sportkunde. Wij zijn als groep (mede)verantwoordelijk voor het geven van een evenement. Wij als groep zijn in contact geraakt met de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond en hebben in goed overleg besloten samen een evenement te organiseren.

Hierbij willen we u/jullie dan ook van harte uitnodigen op dit evenement. Het evenement zal plaatsnemen op 26 juni 2023. Het wordt hoe dan ook een leuke dag die tot in de details geregeld zal zijn, dit wilt u niet missen. De uitleg hoe de dag eruit zal gaan zien en hoe alles in elkaar steekt staat hieronder vermeld.
 

Het evenement zal plaatsvinden tijdens de Landsfinale Teams van de KNBB in sportcomplex Merwestein te Nieuwegein. Er wordt een toernooi gespeeld met maximaal 32 koppels, twee koppels per collega-bond. Waarvan één koppel bestaande bestuursleden van uw bond/federatie en één koppel uit verenigingsleden. We spelen het toernooi met vier poules van acht koppels. Ieder koppel speelt minimaal zeven partijen waarbij de poulewinnaars gaan spelen om de eerste, tweede, derde en vierde plaats.

Het spel wat er gespeeld gaat worden heet “veertig tegen de klok”.

  • Het doel is 40 caramboles (punten) te scoren in een vastgestelde speeltijd.
  • Dat dienen 25 vrij spel caramboles te zijn, daarna 10 over rood en tot slot 5 caramboles drie banden. In deze volgorde, dus niet door elkaar.
  • Spelers van een koppel stoten om de beurt totdat men mist, dan is één van tegenstanders aan de beurt (Scotch double).
  • Na iedere partij, die maximaal 30 minuten duurt, is er 15 minuten beschikbaar voor tafelwissel en pauze.
  • We spelen in maximaal 4 poules verdeeld over 16 tafels. Poule grootte is 8 koppels maximaal. Ieder koppel speelt dus zeker 7 partijen.
  • De vier poulewinnaars spelen daarna ieder één partij. Daarna spelen de winnaars om de eerste en tweede plaats. De twee verliezers spelen om de derde en vierde plaats.
  • Er zijn voor die vier plaatsen mooie KNBB-medailles beschikbaar.
  • Samenstelling van de poules wordt gedaan via loting.
  • Arbitrage wordt verzorgd door KNBB-arbiters.

Voor deze dag zijn er geen inschrijfkosten verschuldigd. Daarnaast krijgt iedere speler zelfs nog een consumptiebon. Die goed is voor een fles frisdrank (0,5 liter).

U kunt zich inschrijven tot uiterlijk 3 juni, dus wees er snel bij. Als u koppel 33 bent die zich inschrijft komt u op de reservelijst te staan, dus zo snel mogelijk inschrijven is u aangeraden.

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met bondsdirecteur Willem La Riviere via info@knbb.nl. Of een mail sturen naar dit e-mailadres: Landsfinale@knbb.nl. Piet Verschure beheert dit emailadres en zal vanuit daar met jullie contact houden over de inschrijvingen.

Het wordt een leuk evenement dus we hopen jullie allen te zien op 26 juni 2023 a.s. met keu en een goed humeur in Nieuwegein.

De teams moeten zich op 26 juni uiterlijk om 9.30 aanmelden in Sportcentrum Merwestein bij de wedstrijdleiding. De wedstrijden starten om 10.00 uur.

 

(PS: Verder informatie volgt na 30 mei als de inschrijvingen bekend zijn).
 

Met vriendelijke groet,
Team One Shot Two Targets & de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

 

 

Om de Landsfinale 2023 tot een succes te maken, kunnen we alle hulp/handjes/vrijwilligers gebruiken! Momenteel is de grootste behoefte: vrijwilligers die willen assisteren bij de op- en afbouw van de biljartarena.

Bent of kent u iemand die op één of meerdere dagen wel iets zou willen bijdragen, meld u aan bij Piet, via: breedtesport@knbb-carambole.nl.

 

Alles over de Landsfinale 2023

Vooruitblik Landsfinale 2023
Alle artikelen over Landsfinale op een rij
Landsfinale 2023: Agenda
 

 

Tekst: Team Ons Shot Two Targets
Foto Landsfinale 2019 & logo: KNBB/Landsfinale

Initiatieven Simonis Biljartlakens Landsfinale
Volg ons online