Prachtig biljartweekend voor de deur

WK voor Landenteams in Duitsland, volop NK's in eigen land

09 maart 2017

VIERSEN/ROSMALEN/TERNEUZEN – Twee Nederlandse teams doen dit weekend een gooi naar de wereldtitel voor landenteams in Viersen. De Oranje-spelers Dick Jaspers, Jean van Erp, Raimond Burgman en Barry van Beersen staan volop in de schijnwerpers, maar ook op andere locaties, weliswaar op een ander niveau, wordt er hard gestreden om titels en kampioenschappen.

Wat een weekend in het Nederlandse biljarten. De dames strijden in Lelystad om de nationale titel driebanden op klein biljart, waarover u dit weekend op onze KNBB Facebook pagina de sfeerimpressies kunt lezen. Voor meer informatie, check de eigen Facebook-pagina van het NK Driebanden Klein voor dames.

Verder zijn er nog drie Nederlandse kampioenschappen die de aandacht vragen. De bandstoters in de eerste klasse klein biljart ontmoeten elkaar in de finale in De Hazelaar in Rosmalen. Het kampioenschap wordt op vrijdag, zaterdag en zondag om 11.00 uur afgetrapt onder leiding van Rinus Persoons. De finalisten zijn Roland Deelen, Bert Vink, Martin Ros, Kees Jong, Jim van der Starre, Fred Driessen, Edwin Tieman en Theo van de Ven.

 

 

Ook in De Hazelaar in Rosmalen verzamelen de finalisten voor het kampioenschap libre groot eerste klasse. Met acht spelers wordt vrijdagmiddag om 15.00 uur gestart, zaterdag en zondag beginnen de wedstrijden om 11.00 uur.
De finalisten zijn Jordy Jong, Robert Prakke, Pieter van der Geest, Peter de Bree, Wiel van Gemert, Martin Vreekamp, Wilbert van Dijke en Erik van der Linden. Rinus Persoons dirigeert ook de spelers in dit toernooi naar de ontknoping.

In Terneuzen (Dow centrum) komen acht rolstoelbiljarters in de arena voor het Open kampioenschap van Nederland driebanden klein. Robert Kuiper en Anja Groeneveld hebben de wedstrijdleiding. De wedstrijden zijn op zaterdag 11 en zondag 12 maart, beide dagen vanaf 10.00 uur.

De finalisten zijn Jan Vos, Frans van Buel, Jean Mailleur, Murat Gercek, Giel Menheere, Rudy Rousseau, Rinus Heijink en Ivo Smits. Er wordt gespeelde op handicap.

Tekst: Frits Bakker
Foto Jordy Jong

Carambole/libre Driebanden NK
Volg ons online