Raymund Swertz met zijn Franse team wederom Europees Kampioen

Douarnenez Valdys consolideert titel op Coupe d’Europe Classic Teams; Nederlands team de Hazelaar strandt in halve finale; Swertz & Veldhuizen blijven beide ongeslagen

27 maart 2023

DOUARNENEZ - Ze waren de sterkste voor corona, en ze zijn de sterkste erna. De Coupe d’Europe Classic Teams stond een aantal jaar niet op de kalender vanwege corona, maar bij terugkeer is alles bij het oude gebleven: het Franse team van Douarnenez is nog steeds onverslaanbaar, met de ijzersterke Gregory le Deventec en Marek Faus en natuurlijk de Nederlandse kopman Raymund Swertz - nog altijd een klasse apart. Het is al de vierde Europese titel in korte tijd voor Douarnenez!

 


 

In deze Europacup voor Clubteams spelen drie spelers elk in één discipline: 47/2, 71/2 en bandstoten. Vrijwel iedere ploeg had op één of twee van die spelsoorten een net iets mindere speler, maar daar was bij Douarnenez geen sprake van. Iedere wedstrijd was een demonstratie van klasse in alle disciplines. Keer op keer werd de toon gezet door kopman Raymund Swertz die geen partij verloor, en steeds binnen een paar beurten de 250 caramboles op tafel had gelegd. In de finale was het eveneens sterke Ronchin geen partij. De derde wedstrijd hoefde niet eens te worden uitgespeeld: de titel was al binnen. Wederom binnen!

 


 

In eigen huis zo sterk, er was voor de andere teams simpelweg niets te halen. Al was de prestatie van de Hazelaar toch een compliment waard. Het Nederlandse team met Gert-Jan Veldhuizen, Jordy Kanters & Eric Dericks vocht zich knap door de poulefase, en wist in de halve finale tegen het sterke Ronchin toch één van de drie wedstrijden te winnen. Sterker: de 71/2 spelende Gert-Jan Veldhuizen bleef, net als het klassieke fenomeen Raymund Swertz, ongeslagen gedurende het toernooi – en dat is een ongekende prestatie.

 

 

Alles over de Coupe d'Europe Classic Teams (CEB)

 

Tekst: KNBB
Foto’s ©Morgan Delame/Kozoom.com

Uitslagen: Douarnenez

Bandstoten Kader Swertz, Raymund
Volg ons online