René Dericks wint, maar Sander Jonen is terug

Prachtig spel in Simonis Biljartlakens 3e GP Biljart Artistiek Ereklasse

12 februari 2017

ROOSENDAAL – De beste artistiek biljarter van dit seizoen stond opnieuw op het hoogste podium. René Dericks had in de derde Grand Prix, gespeeld in De Distel in Roosendaal, geen al te beste start, maar kwam gaandeweg het toernooi weer in de vorm die hij al maanden etaleert. De Limburger won de finale tegen Sander Jonen met 3-0 in sets, 63.41 tegen 48.37. Jop de Jong greep de derde plaats door een overwinning op Benny Smits met 2-0.

De opvallende conclusie van de derde Grand Prix mag zijn dat Sander Jonen terug is na een periode waarin hij door zijn hardnekkig revalidatieproces zijn ritme en vorm niet kon vinden. De Badhoevedorper stelde vast dat hij nog zeker niet op zijn niveau is, maar wel langzamerhand zijn gevoel terugkrijgt. Dat etaleerde hij onder meer in zijn eerste poulewedstrijden.

René Dericks, na zijn start met verlies, won uiteindelijk toch de poule door een overwinning in de laatste partij op Jonen. René Kuijstermans, de invaller, werd knap derde in de poule.

Benny Smits eindigde aan kop in de andere poule, onder meer door winst op Jop de Jong. John de Bruijn eindigde als derde in Poule B.

In de halve finales was er vooral spanning in de partij tussen Sander Jonen en Benny Smits, die met minimaal verschil in het voordeel van Jonen werd beslist: 3-2, 59.76/58.26.

René Dericks liet er geen twijfel over bestaan wie de beste was in de partij tegen Jop de Jong. Hij kreeg weinig tegenstand, won met 3-0 in cijfers en een percentage van 71.67 tegen 38.79.

In de finale bevestigde Dericks zijn suprematie van dit seizoen door Jonen riant voor te blijven. Door die overwinning versterkt Dericks zijn positie op de ranglijst.

De eindstand van de derde Grand Prix:
1 René Dericks
2 Sander Jonen
3 Jop de Jong
4 Benny Smits
5 René Kuijstermans
6 John de Bruijn
7 Erik Vijverberg
8 Eric van Kampen
9 Cock Ooms
10 Eric van Hoorn.

De eindstand na 3 Grand Prix toernooien:
1 Dericks, 132 punten
2 De Jong, 94
3 Smits, 72
4 Jonen, 58
5 Vijverberg, 54
6 Van Veenendaal, 24
7 Van Hoorn, 24
8 De Bruijn, 24
9 Van der Werff, 22
10 Janssen, 16
11 Kuijstermans, 16
12 Van Rhee, 14.

De eerste acht hebben zich geplaatst voor de Masters.

Tekst: Frits Bakker
Foto René Dericks © Arnoud de Vries

Artistiek Jonen, Sander
Volg ons online