Simonis Biljartlakens Landsfinale 2022 over de helft

De Opkomst 3 kampioen in C4, De Liefhebber Oldies 31 in Driebanden Dagbiljarten.

Eervolle onderscheiding Ruud van der Horst op bijzondere dag met NK Rolstoelbiljart en NK voor Parkinsonpatiënten

07 juli 2022

We zijn over de helft! Na drie mooie openingsdagen is het einde van het competitieseizoen nu echt nabij. In de afgelopen dagen van de Simonis Biljartlakens Landsfinale 2022 waren er kampioenen te bewonderen in de C4 (De Opkomst 3, op zondag 3 juli) en in het Driebanden Dagbiljarten (De Liefhebber Oldies 31, op dinsdag 5 juli).

 


 

Zoals Biljartvereniging de Liefhebber uit Warmenhuizen na afloop schreef: “De Liefhebber staat weer op de kaart. De Oldies 31, Theo van Schagen, Gerrit Schrijver en Leo Suiker, zijn afgelopen dinsdag in Nieuwegein, op overtuigende wijze Nederlands kampioen geworden. Een geweldige prestatie mannen, proficiat, we zijn trots op jullie!!!!” En KNBB District West-Friesland berichtte eveneens vol trots over de mooie C4 titel door Wim Mosman, Dick Neefjes, Jan Laan, Nico Schoutsen en Rinus Ankersmit van De Opkomst 3.

 

 

Maandag 4 juli was een bijzondere dag op de Simonis Biljartlakens Landsfinale: tegelijk werden gespeeld het NK Rolstoelbiljarten Driebanden Groot, het NK voor Parkinsonpatiënten en het NK 5-ball. Een dag dus met maatschappelijke relevantie, waar gezelligheid en saamhorigheid voorop stond.

Dit laatste event, het 5-ball, is een lage-instap spel met nadrukkelijk een recreatieve component, en werd gewonnen door Pierre de Boer; de winnaar van 2019 Erik Kievits moest ditmaal genoegen nemen met zilver.

 


 

De meeste aandacht op deze dag ging uit naar het NK Rolstoelbiljarten Driebanden Groot en het NK voor Parkinsonpatiënten, beide voor het eerst op deze Landsfinale. Speciale aandacht was er voor Ruud van der Horst, de drijvende kracht achter het jaarlijkse Biljarttoernooi voor Parkinsonpatiënten - dat met ingang van de komende editie van 17 augustus ook zijn naam gaat krijgen.

  

Hier een mooi teken van waardering uit handen van Piet Verschure, plus Ruud in beeld met de nummers 1, 2 en 3 van die dag.

René Keijsers uit Boxmeer is op dit eerste NK voor Parkinsonpatiënten met overtuiging landskampioen van 2022 geworden.

  

Tenslotte was er natuurlijk veel aandacht voor het NK Rolstoelbiljarten, waar was gekozen om deze (omdat er al NK's in libre en driebanden klein zijn) te laten spelen in driebanden groot. Winnaar hier was Giel Menheere, voor Jan Versprille en Tonny Schrauwen.

 

 

Op de resterende dagen is er nog het kampioenschap dagbiljarten libre (donderdag 7 juli), C2 (vrijdag 8 juli), B2 (zaterdag 9 juli) en Damesbeker (zondag 10 juli). Op zaterdag 9 en zondag 10 juli is er bovendien tussen 13:30 en 15:00 recreatief biljarten met Tijd voor Krijt, gratis toegankelijk voor iedereen die wil spelen.

 

Alle uitslagen Simonis Biljartlakens Landsfinale
Agenda-overzicht Simonis Biljartlakens Landsfinale
Alle artikelen Simonis Biljartlakens Landsfinale

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Frank Dekkers
Foto’s De Liefhebber Oldies 31: De Liefhebber

 

KNBB KVC Simonis Biljartlakens Landsfinale
Volg ons online