Spannende climax op slotdag regulier seizoen Topteamcompetitie

Onverwachte uitglijder Biljartacademie tegen Abc ’t Töpke; Hazelaar mag nu als nummer 1 regulier seizoen de playoffs thuis organiseren

04 april 2024

Het was afgelopen weekend een mooie slotdag van de reguliere Topteamcompetitie. Met als belangrijkste vraag vooraf: zouden de playoffs van de Topteamcompetitie worden gespeeld in Sittard (als de Biljartacademie bovenaan zou eindigen) of in Rosmalen? (Als Hazelaar 1 bovenaan zou eindigen.)

Biljartacademie had vooraf de beste papieren, omdat het op papier een iets gemakkelijk tegenstander (thuis tegen Abc ’t Töpke) zou hebben dan de concurrent uit Rosmalen (dat het hooggeplaatste Dibo/The City ontving).

Hazelaar 1 deed wat het moest doen: het versloeg tweemaal Dibo/The City, met o.a. een mooie 150 voor Gert-Jan Veldhuizen in het 71/2. En was er weer dubbele winst voor Jean Paul de Bruijn in het bandstoten, waardoor JP zijn ongekende 100% winstscore intact wist te houden.

 



 

Ondanks de dubbele winst was Hazelaar afhankelijk van wat de Biljartacademie zou doen. Het topteam uit Sittard liet het op de valreep onverwacht liggen door een nederlaag van Micha van Bochem tegen de sterke Sven Nabuurs, en door een zelden vertoonde nederlaag van Jos Bongers tegen Wiel van Gemert in het bandstoten, met de ongekende cijfers 28-100 voor Van Gemert in 17 beurten, ofwel slechts 28 in 17 (minder dan 2 moyenne!) voor Jos Bongers - die over het gehele seizoen toch fraaie winstcijfers kon overleggen.

Gevolg: de playoffs om de titel in de Topteamcompetitie op zaterdag 13 april tussen Hazelaar 1, De Biljartacademie en Dibo/The City, zullen worden gespeeld in Rosmalen, in de thuishaven van de Hazelaar.

 

 

Play-offs om de titel: De Hazelaar, De Biljartacademie en Dibo/The City

Play-offs voor degradatie: De Hazelaar/XL Box, ABC 't Töpke en Carambole/DISC

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Henry Thijssen

Bandstoten Kader Topteamcompetitie
Volg ons online