Spanning ten top bij NK Bandstoten klein tweede klasse

Het NK tweede klasse bandstoten klein kende een wel zeer spannend verloop, waarbij Dennis van ’t Hof aan het langste einde trok en van de nog resterende vier kanshebbers de titel op de valreep wist binnen te halen.

17 mei 2018

In de eerste ronde maakte Dennis zijn favorietenrol waar en speelde hij de eerste partij uit in negen beurten met een hoogste serie van 20. Hij werd gevolgd door Klaas Bakker die de partij voltooide in 14 beurten.

In de tweede ronde was er een gevoelig verlies voor Dennis die de partij verloor van Gerard de Jong in 25 beurten, terwijl Klaas ongeslagen bleef door winst in 22 beurten en door een gelijkspel van Peter Andriessen tegen Erwin van der Hoogen klom deze laatste naar de tweede plaats.

In de derde ronde kwam Dennis weer sterk terug door in 10 beurten uit te gaan tegen Roland Duis en verloor Klaas van Peter. Erwin wist de twee punten binnen de halen tegen Stephan van den Hooff en werd daardoor de lijstaanvoerder met 5 punten gevolgd door Dennis, Klaas en Gerard allen met 4 punten.

In ronde 4 was het nu Erwin die zijn meerdere moest erkennen in Chris Zuurbier, welke hierdoor langzaam de top 4 ging benaderen. Dennis, Klaas en Gerard wisten deze ronde te winnen en gingen alle drie met 6 punten aan kop.

In de vijfde ronde gingen zowel Dennis als Gerard onderuit en kwam Klaas met 8 punten aan de leiding, gevolgd door Dennis, Gerard en Chris alle drie met 6 punten.

In ronde 6 was het nu de beurt aan Klaas die ten onder ging tegen Chris en zo stonden met nog één ronde te spelen alle vier de kandidaten op 8 punten!

In de finale partijen was er dan ook de nodige spanning en was er niets te voorspellen. Gerard ging tegen Erwin voortvarend van start in de eerste helft van de partij en zou als eerste de 10 punten binnen hebben, ware het niet dat Erwin terug vocht en de partij toch nog naar zich toe trok. De verrassing van de slotronde was de partij van Stephan tegen Chris, waarbij Stephan die nog op 0 punten stond op de valreep zijn enige winstpartij wist te behalen. Op de andere tafel ging het tussen Dennis en Klaas en sloeg Dennis met een serie van 32 een gat dat Klaas ondanks verwoede pogingen niet meer wist te dichten.

 

 

Namens de KNBB huldigde Alex ter Weele de kampioen Dennis van ’t Hof en werden de overige prijzen uitgereikt door Ben Veger van de organiserende vereniging Pomerans 1928. Namens de spelers sprak Roland Duis een dankwoord en dankte hij de vereniging voor dit bijzonder goed georganiseerd NK. Tijdens de opening, welke gedaan werd door de Voorzitter van het District Twente Wilco Hagemeier werd de vereniging nog gefeliciteerd met haar 90 jarig jubileum en dankte hij de vereniging voor haar positieve inbreng binnen zowel het District, Gewest en KNBB. Aan de secretaris overhandigde hij hiervoor een blijvende herinnering van de KNBB. Ook waren er felicitaties voor Ben Veger met zijn 50 jarig lidmaatschap van de KNBB.

 

 

Tekst: Ben Veger

Bandstoten NK
Volg ons online