Sponsor gezocht voor Topteam

Verdwijnt team met Caudron, De Bruijn, Niessen, Tilleman volgend jaar uit Eredivisie?

26 februari 2017

ROSMALEN – De coach Bennie Deegens heeft al vele keren een noodkreet geslaakt. Wie wil volgend jaar de nieuwe sponsor worden van een topteam met vijf Europese titels en tien Nederlandse titels op de erelijst? Met Frédéric Caudron, Jean Paul de Bruijn, Patrick Niessen en af en toe ook nog Henri Tilleman. Zeg maar: de gouden formatie in de klassieke spelsoorten van de laatste jaren.

De prachtige sponsor door de jaren heen, Etikon, stopt na die succesvolle periode. Maar wie wil het team overnemen en vrijwel wekelijks de publiciteit halen? Bennie Deegens zit met de handen in het haar. Voorlopig heeft zich nog geen concrete geldschieter gemeld. Daarom heeft Etikon zich ook niet ingeschreven voor de Europese voorronden klassieke spelsoorten, die dit weekend worden gespeeld. Jammer, jammer, verbijt Bennie Deegens zich, dat zo’n fantastisch team straks geen sponsor meer heeft.

De Nederlandse titel komt met de week dichterbij en moet voor Etikon de kroon zijn op de glorieuze jaren. In zijn sterkste opstelling won de koploper zaterdag met 6-0 en 4-2 van The City. De voorsprong op de nummer twee, Benelux Biljarts/Snellen Horeca Service bedraagt nu zes punten met nog vier speelweken te gaan. De topontmoeting tussen de nummers één en twee staat voor volgende maand, 25 maart.

Benelux hield zijn kansen door zaterdag twee keer te winnen van Egbersbeek.nl/Biljartcentrum Arnhem: 4-2 en 6-0. Topteam ’t Ottertje versloeg BIOS/Blitz met twee keer 4-2, Wennekes won met de maximale score (twee keer 6-0) van 123 Biljarts/BCO.

Patrick Niessen had voor Etikon een moeizame start tegen Roij van Raaij. De captain van het team had vrijdag een lelijke val gemaakt en was daarbij ongelukkig op zijn schouder terecht gekomen. Het was even zoeken wat hij wel met zijn arm kon en wat niet. Niessen verloor weliswaar in vijf beurten (200-12), door een serie van 101 van zijn tegenstander, maar in zijn tweede partij was Niessen weer bij de les met een mooie serie van 180, waarmee hij uitging in de derde beurt.

Frédéric Caudron begon heel goed in zijn eerste partij tegen Dennis Timmers met winst in twee beurten (150-25). De tweede partij ging wat stroever. De Belgische alleskunner, die weinig kader traint, versloeg ditmaal Timmers in acht beurten met 150-89.

Jean Paul de Bruijn was opnieuw de grote man van het team in het bandstoten. De Zeeuw liet weer eens zien tot de beste drie bandspelers in de wereld te behoren. Zijn tegenstander, Wiel van Gemert, werd verslagen in vijf en vier beurten. De Bruijn heeft tot nu toe dit seizoen 12 wedstrijden gespeeld en heeft daarin een gemiddelde van 20.35.

Benelux Biljarts verspeelde in de uitwedstrijd tegen Egbersbeek maar één partij op zes. Martijn Egbers won het 71/2 in een knappe partij van Michel van Silfhout met 150-67 in 4 beurten. De revanche van Van Silfhout duurde één beurt minder: 150-37 in 3. Demi Pattiruhu zegevierde twee keer in het 47/2 tegen Harrie van den Boogaard in 3 en 4 beurten. Raymund Swertz domineerde de bandstootpartij tegen Raymon Gielens in een degelijke 10 en 11 beurten.

Topteam ’t Ottertje kwam op één punt van BIOS/Blitz in de rangschikking door twee overwinningen met 4-2 tegen de nummer drie. Rene van Tull won voor BIOS één kaderpartij tegen Micha van Bochem (200-161 in 8), Fabian Blondeel versloeg in de eerste partij Jos Bongers met 100-73 in 11. Bongers was in de volgende rondgang in vijf beurten klaar met Blondeel (100-76). Martien van der Spoel was twee keer de sterkste tegen Dave Christiani in het 71/2: 150-30 in 8, 150-78 in 4.

Wennekes.nl speelde superieur in de uitwedstrijd tegen 123 Biljarts/BCO: 0-6 en 0-6. Jim van der Zalm, Ian van Krieken en Marek Faus schommelden in alle partijen rond de tien beurten. Ian van Krieken had een uitschieter in het 71/2 tegen Freek Ottenhof: 4 beurten en serie van 139.

Tekst Frits Bakker
Foto: Etikon team (Henry Thijssen)

Carambole/libre Competitie Kader
Volg ons online