Succesvolle derde Grand Prix Libre Jeugd in de Distel

Verslag van de derde Grand-Prix voor de jeugd in Roosendaal op zaterdag 11 mei. Door Piet Verschure, Portefeuillehouder Jeugd van KVC

15 mei 2024

We waren deze keer te gast bij “De Distel Biljarts”.

Er hadden zich 16 spelers aangemeld voor deze Grand-Prix. Een mooi aantal, zodat ik 4 poules van 4 kon maken. De wedstrijdleider van de vereniging, Herman, had alle namen van de spelers en de te maken caramboles al op de scoreborden ingevuld.

De voorzitter van de vereniging sprak in zijn openingswoord de wens uit, dat dit soort Grand Prixs zou leiden tot groei van het aantal jeugdbiljarters binnen KVC.

Het district West-Brabant had voor dit evenement 8 arbiters beschikbaar gesteld.

Hiervoor mijn hartelijke dank. Gedurende het toernooi namen de arbiters aan de tafels waar geen schrijvers waren, zonder een vraag van mijn kant, de pen ter hand om de score bij te houden.

De kortste partijen werden deze keer gerealiseerd door: Djeno Verwiel, Sean en Jayden van Buren, Daan Karssenberg en Rik Kolorz. In 4 beurten was de klus geklaard.

Na afloop van het toernooi werd de gebruikelijke groepsfoto gemaakt.

 


 

De spelers werden bedankt voor hun sportiviteit en de arbiters voor hun arbitrage.

Zeker niet te vergeten de aanwezigen van de vereniging “De Distel” en het bedienende personeel.

Het was weer een spannende en gezellige dag in een mooie locatie, waar spelers, arbiters, aanwezige ouders en belangstellenden op een goede manier met elkaar omgingen.

Er werd geen wanklank gehoord.

Ik wil dan ook iedereen bedanken voor zijn of haar inzet bij deze derde Grand Prix.

 

De laatste Grand-Prix voor de nationale finale is in Café Bousema in Lochem op 1 juni.

 

Over de nationale finale op 15 mei in Carambole Rumpt

Voor de grote nationale finale in Rumpt op zaterdag 15 juni, worden de 10 beste spelers uit de totaalstand uitgenodigd en zij gaan uitmaken wie kampioen van Nederland wordt.

Hoezeer deze nationale leeft bij de spelers, blijkt wel uit dit commentaar na afloop van Sean van Buren: "Afgelopen zaterdag de Jeugd Grand Prix van Roosendaal gehad. 7,5 van de 9 sets gewonnen. Niet al te best gespeeld, maar redelijk tevreden over het resultaat. Hopelijk heb ik hiermee voldoende rechtgetrokken aangezien ik de 2e Grand Prix heb gemist en maak ik daarmee nog kans op kwalificatie voor het Open Nederlands Kampioenschap in Rumpt. 1 juni vindt de laatste Grand Prix plaats in Lochem."

In eenzelfde situatie als Sean van Buren zit veelvoudig jeugdkampioen Rik Kolorz, die de eerste Grand Prix op Urk miste, en nu 'slechts' tiende staat in de raking. Een andere speler die een hoog aanvangsmoyenne heeft en daardoor veel caramboles moet maken, Djeno Verwiel, staat knap tweede in de ranking.

De eerste plaats in Roosendaal én inmiddels ook in de ranking is voor Frederik Kapitein. Hij haalde 15 punten op Urk, 25 in Oosterland en nu de maximale 30 punten in Roosendaal. Van harte gefeliciteerd!

 


 

Piet Verschure
Portefeuillehouder Jeugd van KVC

 

Relevante links
Alles over de derde Grand Prix in Roosendaal
Verslag tweede Grand Prix in Oosterland
Verslag eerste Grand Prix op Urk
Overzicht alle artikelen over jeugd op KNBB

 

Tekst: Piet Verschure
Tekst nationale finale: KNBB
Foto's: Piet Verschure/De Distel

Carambole/libre Jeugd Jeugd/Junioren
Volg ons online