Tijd voor Krijt gestart in de Huiskamer van Leidschenveen

Een prachtige start van het sociaal activeringsprogramma waarin biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten, ondersteund door het Ministerie van VWS

10 juli 2021

Op 9 juli 2021 is Tijd voor Krijt gestart als eerste van tien locaties in Den Haag, in De Huiskamer van Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL). Hier kunnen ouderen geheel gratis kennismaken met biljarten, onder het genot van de kop koffie waar Tijd voor Krijt om bekend staat.

Tijd voor Krijt is een sociaal activeringsprogramma waarin biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten. Het richt zich op de doelgroep ouderen van 55 jaar en ouder. Dit maatschappelijke programma van de KNBB wordt ondersteund door het Ministerie van VWS. Website: www.tijdvoorkrijt.nl

 

 

De Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) is op vrijdag 9 juli 2021 gestart met een nieuw initiatief gericht op ouderen: Tijd voor Krijt. Tijd voor Krijt is een sociaal activeringsprogramma van minimaal 10 weken op een locatie waarin biljarten wordt ingezet als middel om (eenzame) ouderen elkaar te laten ontmoeten. Het richt zich op de doelgroep ouderen van 55 jaar en ouder. Het bestaat uit het plaatsen van een mobiele biljarttafel in een sportkantine/buurthuis en het organiseren van laagdrempelige biljart- en sociale activiteiten daaromheen. Een breed onderzoek uitgevoerd door Mulier moet bijdragen aan de ontwikkeling van de definitieve aanpak en verdere opschaling.

 

 

Verspreid door Nederland wordt er op tien locaties met het programma Tijd voor Krijt gestart, de meeste in het najaar, de eerste in Leidschenveen (Den Haag) op een plek met de meest toepasselijke naam voor dit laagdrempelige project: het nieuwe buurthuis “De Huiskamer”.

Op 9 juli 2021 startte Tijd voor Krijt als eerste van tien locaties in De Huiskamer van Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL). En het was een succes! De aanwezige ouderen konden geheel gratis kennismaken met biljarten, onder het genot van de kop koffie waar Tijd voor Krijt om bekend staat, op de laagdrempelige wijze waar Tijd voor Krijt om bekend staat, en met de begeleider/aanvoerder die de deelnemers op pad helpt. Gespeeld werd het spel honderden (met de extra blauwe bal met het logo van het kopje koffie,) in drie groepen van drie zodat niemand hoefde te zitten, zodat punten maken relatief gemakkelijk is en ook beginners direct kunnen meedoen, en zodat de sfeer maximaal was.

 

 

De middag werd geopend door KNBB-directeur Willem La Riviere, die zichtbaar verheugd was over de positiviteit bij de aanwezigen. La Riviere: "Zo zie je dat er helemaal niet veel voor nodig is om ouderen met elkaar plezier te laten maken aan de biljarttafel! Simpelweg zorgen voor een vaste tijd, een vaste plek, een lekkere kop koffie, een lekkere ruimte, iedereen actief betrekken én een flinke dosis enthousiasme en laagdrempeligheid - dat is vaak al meer dan genoeg. “

“Dit heeft in alle opzichten ongekende waarde voor de ouderen: er even lekker uit, in sociaal opzicht elkaar kunnen treffen, ongemerkte beweging, een perfecte combinatie van actief en recreatief bezig zijn. We hebben echt alleen maar positieve geluiden gehoord! Een prachtige start dus van dit belangrijke maatschappelijke project van de KNBB."

 

  

 

Wanneer?
Vrijdag 9 juli 14.00-16:00 uur

Tien weken lang zal elke vrijdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur in De Huiskamer een begeleider (in de termen van Tijd voor Krijt: een aanvoerder) van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond aanwezig zijn die u bekend zal maken met de beginselen van het biljartspel. Er wordt met een extra bal gespeeld zodat u het spel snel onder de knie gaat krijgen. Meld u snel aan!

Deze Tijd voor Krijt activiteit is in samenwerking met Bewonersorganisatie Leidschenveen. Er zijn geen kosten aan verbonden. 

 

 

Waar?
Buurthuis de Huiskamer, Harriët Freezerhof 201, 2492 JC Den Haag (Leidschenveen)

 

Aanmelden?
Stuur een email naar: redactie@leidschenveen.nu

  

 

Over Tijd voor Krijt
Tijd voor Krijt is een sociaal activeringsprogramma waarin biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten. Het richt zich op de doelgroep ouderen van 55 jaar en ouder. Dit maatschappelijke programma van de KNBB wordt ondersteund door het Ministerie van VWS.

Website: www.tijdvoorkrijt.nl

Wil je ook meehelpen? Meld je dan aan als vrijwilliger voor het Tijd voor Krijt project via info@knbb.nl

 

Over De Huiskamer
De Huiskamer is een project van Bewonersorganisatie Leidschenveen dat wordt geheel gedragen door vrijwilligers wonend in de wijk Leidschenveen. Bewoners kunnen een lekker kopje Nespresso koffie drinken, krantje lezen, biljarten, darten, kaartje leggen of een gezellig spelletje samen doen. Tevens sterke wifi aanwezig zodat men er ook lekker uurtje kan werken op de laptop. De Huiskamer is er voor alle leeftijden dus voor iedereen. Er zijn plannen om af en toe een workshop te organiseren. Kortom Leidschenveen wordt er leuker op. Juist omdat er ook een biljart aanwezig is ondersteunen wij (BOL) Tijd voor Krijt van harte en gaan er alles aan doen om dit tot een succes te maken.

 

Extra faciliteiten voor meer ervaren biljarters
Voor de meer ervaren biljarters onder u, is er gelegenheid om vrij en kosteloos van het biljart gebruik te maken in de openingsuren van De Huiskamer: iedere werkdag van 09:00 uur tot 13:00 uur, en de woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 13:00 uur tot 17:00 uur. De vrijdagmiddag is de eerste tien weken het gebruik van het biljart gereserveerd voor Tijd voor Krijt.

 

#eentegeneenzaamheid #tijdvoorkrijt
 

 

Tekst & foto's: KNBB
Poster: Huiskamer van Leidschenveen

KNBB Ouderen/senioren Tijd voor Krijt
Volg ons online