Tijd voor Krijt nu ook in Hoofddorp

Maatschappelijk project KNBB, met biljarten als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten onder het genot van een kop koffie, zet succesvolle start voort in Wijkcentrum de Boskern in Hoofddorp

26 november 2021

 

De Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) is in juli 2021 gestart met een nieuw initiatief gericht op ouderen: Tijd voor Krijt. Tijd voor Krijt is een sociaal activeringsprogramma van minimaal 10 weken op een locatie waarin biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten. Het richt zich op de doelgroep ouderen van 55 jaar en ouder. Het bestaat uit het plaatsen van een mobiele biljarttafel in een sportkantine/buurthuis en het organiseren van laagdrempelige biljart- en sociale activiteiten daaromheen. Een breed onderzoek uitgevoerd door Mulier Instituut moet bijdragen aan de ontwikkeling van de definitieve aanpak en verdere opschaling.

Verspreid door Nederland wordt er op tien locaties met het programma Tijd voor Krijt gestart, de meeste in het najaar. In juli is in Leidschenveen (Den Haag) gestart, en is na 10 succesvolle weken momenteel een vaste, leuke groep ouderen geformeerd die ook na deze 10 weken wekelijks bij elkaar blijven komen om te biljarten onder het genot van een kop koffie.

 

 

Op vrijdagmiddag 26 november 13:00 is Tijd voor Krijt gestart in een tweede locatie: Wijkcentrum De Boskern in Hoofddorp. Daarna iedere vrijdagmiddag 13.00-15.00 uur. Ook hier weer voor 10 weken onder begeleiding van het Tijd voor Tijd team van de KNBB, en waarna de wekelijkse bijeenkomsten vervolgens door de lokale mensen in Hoofddorp zelf worden voortgezet.

Het was een succesvolle dag! Ondanks het koude en natte weer waren elf deelnemers vandaag aanwezig in De Boskern. KNBB-directeur Willem La Riviere handigde voor deze start van deze wekelijkse activiteit de prachtige blauwe Tijd voor Krijt biljartbal over Anga Veldhuizen, sociaal beheerder De Boskern. (Dit is de extra bal die in het spel wordt gebruikt als aanvulling op de drie 'normale' biljartballen. Dit om een variant van honderden te kunnen spelen: een gezellig, snel en laagdrempelig spel dat ideaal is voor nog niet zo ervaren biljarters.)

 

 

Tien weken lang zal elke vrijdagmiddag vanaf 13:00 uur in Wijkcentrum De Boskern een begeleider (in de termen van Tijd voor Krijt: een aanvoerder) van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond aanwezig zijn die u bekend zal maken met de beginselen van het biljartspel. Hier kunt u geheel gratis kennismaken met biljarten, onder het genot van de kop koffie waar Tijd voor Krijt om bekend staat. Er wordt met een extra biljartbal gespeeld zodat u het spel snel onder de knie gaat krijgen. Meld u snel aan!

Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

 

Wanneer?
Vrijdag 26 november 13.00-15:00 uur (en hierna iedere vrijdagmiddag 13.00-15.00)

Waar?
Wijkcentrum De Boskern, Liesbos 24, 2134 SB Hoofddorp

Aanmelden?
Stuur een email naar: boskern@maatvast.nl Of telefonisch: 023 - 563 55 12

 


 

Over Tijd voor Krijt
Tijd voor Krijt is een sociaal activeringsprogramma waarin biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten. Het richt zich op de doelgroep ouderen van 55 jaar en ouder. Dit maatschappelijke programma van de KNBB wordt ondersteund door het Ministerie VWS.

Website: www.tijdvoorkrijt.nl
 

Over Wijkcentrum De Boskern
In de wijk Overbos, tegenover het Haarlemmermeerse Bos, is Wijkcentrum De Boskern te vinden. Op deze Maatvast-locatie vinden talloze activiteiten plaats. Tijdens de openingsuren is de Boskern open voor een gezellige inloop om te biljarten, darten, een spelletje te doen of anderen te ontmoeten en bij te kletsen met een kop koffie of thee.
 

Extra faciliteiten voor meer ervaren biljarters
Voor de meer ervaren biljarters onder u, is er gelegenheid om vrij en kosteloos van het biljart gebruik te maken in de openingsuren van De Boskern. De vrijdagmiddag is de eerste tien weken het gebruik van het biljart gereserveerd voor Tijd voor Krijt.

 

Initiatieven KNBB Ouderen/senioren
Volg ons online