Tijd voor Krijt op Simonis Biljartlakens Landsfinale

Recreatief biljarten voor ouderen met een kop koffie op slotweekend Landsfinale: zaterdag 9 en zondag 10 juli tussen 13:30 en 15:00

29 juni 2022

Tijd voor Krijt, het sociaal activeringsprogramma van de KNBB waarin biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten, is onderdeel van het slotweekend van de Simonis Biljartlakens Landsfinale, hét breedtesport evenement van het jaar van de KNBB.

 

 

Recreatief biljarten met Tijd voor Krijt op de Simonis Biljartlakens Landsfinale 2022

In de vaste locatie, het Sport- en Evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein, zijn op zaterdag 9 en zondag 10 juli twee Tijd voor Krijt tafels neergezet waarop geïnteresseerden een potje mogen spelen. Alles in de sfeer van Tijd voor Krijt: gratis, laagdrempelig, met het kopje koffie waar Tijd voor Krijt om bekend staat, en met een aanvoerder/begeleider die de deelnemers wegwijs maakt in het spel.

De in regio Utrecht en in Utrechtse media zeer bekende Ted Vermeulen staat tussen 13:30 en 15:00 voor u klaar om u een leuke en fijne middag te geven. Gaat dus om wat uitleg van het eenvoudige en gezellige ‘kroegspel’ honderden, gewoon ontspannen en recreatief dus niet competitief. Geschikt dus voor spelers van ieder niveau! En mensen worden tevens gewezen op de mogelijkheid waar ze terecht kunnen om te biljarten in Gemeente Nieuwegein – bijvoorbeeld bij RCN op haar nieuwe locatie, of bij Geinoord (tevens een vaste Tijd voor Krijt locatie).

Iedereen is welkom in het Sport- en Evenementencomplex Merwestein, Merweplein 1 in Nieuwegein! Is op 9 en 10 juli tussen 13:30-15:00 uur, ditmaal dus niet uitsluitend voor 55+ maar voor eenieder die gezellig een balletje wil stoten of een kopje koffie wil drinken. Er zijn geen kosten aan verbonden, en aanmelden is niet nodig.

 

 

Over de Simonis Biljartlakens Landsfinale 2022

Bij de vernieuwing van de Landsfinale in 2019, ook wel de Landsfinale Nieuwe Stijl, was het doel van de KNBB om naast alle kampioenschappen ook zoveel mogelijk ruimte te bieden aan projecten en evenementen met maatschappelijke waarde. De vernieuwingen in 2019 waren een groot succes!

Door corona hebben de edities van 2020 en 2021 helaas niet kunnen plaatsvinden, maar in de editie 2022 is er weer volop tijd gereserveerd voor mooie evenementen met een uitgebreid programma. Hierbij dus ook de maatschappelijke component met Tijd voor Krijt in het slotweekend, en tevens de bijzondere dag op 4 juli met de NK’s voor Parkinsonpatiënten, Rolstoelbiljarten en 5-ball.

 

 

Meer info over de Simonis Biljartlakens Landsfinale 2022
Meer informatie over Tijd voor Krijt (website)
Meer informatie over Tijd voor Krijt (artikelen)

Simonis Biljartlakens Landsfinale Ouderen/senioren Recreatief
Volg ons online