Tonny van de Meerakker wint NK Libre in Oirschot

Een verslag door Rob van den Boom

16 januari 2017

Het Kampioenschap werd geopend door de Henk van der Leeden, voorzitter van de vereniging. Tevens werd er gesproken door de Gedeputeerde van de gemeente Oirschot en Hans Smetsers.

Na een wat moeizame start werden de partijen met een steeds beter moyenne gewonnen. Mike Hofland spande de kroon, hij wist zijn partij in slechts één beurt winnend af te sluiten. Hij stond dan ook na twee ronden bovenaan de ranglijst met een gemiddelde van 175. Tonny van de Meerakker uit Valkenswaard volgde op de tweede plaats op gepaste afstand met 87,5 als gemiddelde maar tevens met 2 gewonnen partijen.

 

 

Zaterdag 14 Januari 2017

 

Op zaterdag wisten zowel Mike Hofland als Tonny van de Meerakker al hun partijen te winnen waardoor zij nog steeds ongeslagen waren. Hans Snellen Jr. miste in ronde vijf de aansluiting met de twee koplopers nadat hij deze partij verloor van de andere vertegenwoordiging uit de Kempen, Hein van de Hurk. Ook onderin werd er nogal eens stuivertje gewisseld, bijvoorbeeld doordat Theo Derksen in de vijfde ronde zijn eerste winstpunten wist te behalen. Zondag zal het nog een spannende strijd worden wie er met de Nederlandse titel naar huis gaat.

 

Zondag 15 Januari 2017

 

De twee koplopers wisten allebei hun voorlaatste partij te winnen. Tonny van de Meerakker nam de eerste plaats hierdoor over van Mike Hofland doordat hij zijn partij in slechts één beurt wist te winnen. Hans Snellen Jr. wist in zijn laatste partij zijn promotie naar de 1e klasse op de grote tafel veilig te stellen door zijn partij in 7 beurten te eindigen. Ook de nummers 1 en 2 zijn gepromoveerd naar de grote tafel.

De eindstrijd tussen Mike Hofland en Tonny van de Meerakker was ontzettend spannend, wat bleek in de eerste beurt. Tonny miste de opstoot en Mike wist niet optimaal te profiteren door slechts 9 caramboles te maken. Tonny wist uiteindelijk zijn zenuwen in bedwang te houden wat resulteerde in een serie van 341, waarmee de titel werd binnen gehaald. Hij was hiermee de terechte winnaar.

 

NK
Volg ons online