Toppers over Dick

Raymund Swertz, Raimond Burgman & Jean van Erp over Dick Jaspers:

“Dick is iets bijzonders – dat heeft hij afgelopen weekend bij het WK weer bewezen.”

19 december 2021

Wat was het een eer voor Dick Jaspers dat zoveel topspelers onbaatzuchtig waren langsgekomen uit alle delen van het land naar zijn geïmproviseerde huldiging in St. Willebrord voor het programma Even Tot Hier. Er stonden heel wat kampioenen bijeen om de allergrootste kampioen van allemaal te fêteren!

 

 

Een programma dat met 2.3 miljoen kijkers gemiddeld, 3.1 miljoen totaal een nieuw kijkcijferrecord boekte, en in pers en social media ongekend lovende kritieken kreeg voor deze slotuitzending van het seizoen. Kijk hem terug via deze link, de beide items met Jaspers vanaf 29:00 en 49:00. Onderaan dit stuk nog enkele links naar artikelen over Even Tot Hier & de huldiging van Dick.

 


 

Drie van die kampioenen die de vijfvoudig wereldkampioen van nabij kennen namen wij na afloop kort terzijde: Jean van Erp en Raimond Burgman, die beide wereldkampioen landenteams met Dick werden, en Raymund Swertz, die jarenlang met Dick speelde in het sterrenteam van HCR Prinsen.

Staand voor het aanbiedingenbord van de Dirk van den Broek hadden wij twee vragen voor hen: “Wat is de grootste kracht van Dick?” en “Wat zijn jullie mooiste ervaringen met Dick?” Terwijl de bladblazers van Even Tot Hier (voor het opruimen van de confetti) het geluid van de mannen ruimschoots overstemde, tekende uw verslaggever het volgende op.

 

 

De grootste kracht van Dick

Van Erp:  Hij is al 35 jaar aan de top van de wereld. Zijn ambitie, zijn inzet; hij is een echte ambassadeur voor onze biljartsport.”

 

“Dat hij nooit opgeeft"

 

Burgman: “Ik denk zijn concentratie en vastberadenheid. En vooral zijn sportiviteit, die is echt geweldig van Dick. Dick is iets bijzonders – dat heeft hij afgelopen weekend bij het WK weer bewezen.”

 

"En vooral zijn sportiviteit, die is echt geweldig van Dick"

 

Swertz: “Het fascinerende aan hem is dat hij gewoon op-en-top prof is. De meeste van ons hebben een baan naast het biljarten, hij is fulltime prof, en dat laat hij zien aan en buiten de tafel. Je kunt zeggen “hij is toch nog helemaal niet zo oud”, maar zo lang aan de top blijven, en vooral zo voor de sport te blijven leven, daar maakt hij echt het verschil.”

 

"Zo lang aan de top blijven, en vooral zo voor de sport te blijven leven, daar maakt hij echt het verschil"

 

 

De mooiste ervaringen met Dick

Van Erp: “Mijn mooiste ervaring is: in 2016 ben ik met Dick wereldkampioen geworden bij het WK voor Landenteams in Viersen. Voor mij is dat vooralsnog het absolute hoogtepunt van mijn carrière, Dick was daarvoor al twee keer wereldkampioen geweest met Raimond. Het was daar in Viersen echt geweldig, en later is in Heeswijk-Dinther nog een klein feestje gevierd."

 

“Mijn mooiste ervaring is: in 2016 ben ik met Dick wereldkampioen geworden bij het WK voor Landenteams in Viersen. Voor mij is dat vooralsnog het absolute hoogtepunt van mijn carrière, Dick was daarvoor al twee keer wereldkampioen geweest met Raimond"

 

Burgman: “Ik ken hem al 40 jaar, ik heb mooie dingen met hem beleefd. De eerste wereldtitel die we samen behaalden bijvoorbeeld. Dick is eigenlijk altijd vrij rustig aan tafel na overwinningen, maar zo blij als hij toen was zo heb ik hem zelden gezien. Was een onvergetelijke ervaring.”

 

"Zo blij als hij toen was zo heb ik hem zelden gezien"

 

Swertz: “Mijn mooiste ervaring met Dick is uit 2008, toen ik als broekie met hem in het Topteam mocht spelen, samen met ook Michel van Silfhout. Wij werden toen Europees Kampioen. Dat ik toen mijn eerste grote kampioenschap kon winnen in een team met zo’n speler, dat heeft grote indruk op mij gemaakt.”

 

"Dat ik toen mijn eerste grote kampioenschap kon winnen in een team met zo’n speler, dat heeft grote indruk op mij gemaakt”

 

Artikel in AD
Artikel in Telegraaf
Artikel in Gelderlander
Artikel in Metronieuws
Artikel in Brabants Dagblad
Artikel in BN/de Stem
Artikel in Superguide
Artikel NOS + uitzending Sportjournaal

 

 

Tekst & foto’s/screenshots: KNBB

Burgman, Raimond Erp, Jean van Huldiging
Volg ons online