Topteamcompetitie 2021-2022 is van start

Klassieke specialisten doen direct van zich spreken; Hazelaar 1 koploper na foutloze ouverture

11 september 2021

De Topteamcompetitie 2021-2022 is van start! Op drie plekken in het land kwamen enkele van Nederlands grootste klassieke spelers in actie. Na speeldag 1 hebben we ook een koploper: het prachtige team van Hazelaar 1!
 
Onze reizende arbiter/reporter/fotograaf Henry Thijssen was ter plaatse, en tekende het volgende verslag op. Ook de foto's zijn van zijn hand.
 
 
 
 
De Topteamccompetitie is op 11 september na een lange coronastop, weer van start gegaan. In het walhalla van de klassieke spelsoorten, de Hazelaar te Rosmalen met maar liefst vier teams, was het weer echt genieten.
 
 
 
De Hazelaar 1 kwam in actie met wereldtoppers Jean-Paul de Bruijn en Raymund Swertz en de talentvolle Jordy Kanters. De Hazelaar XL Box kwam ook met zwaar geschut, de Belgen Francis Forton en Johan Devos en Peter de Bree. Het werd desondanks een afgetekende twee keer 0-6.
 
 
 
 
Toch waren er in de eerste partijen kansen voor XL Box. De tweede helft echter blies Raymund Swertz de partij in één beurt naar 150 caramboles uit. Jean-Paul de Bruijn caramboleerde het op zijn karakteristieke wijze met 65 uit.
 
Vaste speler van De Hazelaar 1 Gert-Jan Veldhuizen was vanwege het overlijden van zijn moeder er helaas niet bij. Sterkte toegewenst Gert-Jan en familie.
 
 
 
 
Maar ook veel aandacht ging uit naar de uitwedstrijd van de Picardie bij Egbersbeek.nl in de gezellige Veemarkt, wat een nipte/zwaarbevochten overwinning opleverde voor de Picardie. En tenslotte was er een knappe overwinning van het uitgebalanceerde team van Carambole DISC bij Dibo/The City. Een dubbele overwinning betekent dat Carambole DISC zich achter Hazelaar 1 aan kop van de ranglijst heeft gezet.
 
 
 
 
Tekst & foto's: Henry Thijssen
Poster: Veemarkt
Screenshot: Teletekst 619
Intro & outro: KNBB

 
Carambole/libre Kader Topteamcompetitie
Volg ons online