Van der Starre met glans Nederlands Kampioen 38/2

In een ongemeen spannende strijd is het Jim van der Starre uit Heemstede gelukt de nationale titel te veroveren in de 1steklasse Ankerkader 38/2.

Tot de laatste ronde bleef het de vraag of Jim zijn voorsprong kon behouden.

01 december 2016

In een afgeladen biljarthome in Bergharen (met passen en meten konden alle toeschouwers binnen) heeft het publiek volop kunnen genieten van dit mooie spel.

Jim van der Starren en  Rob Kok uit Breezand hadden na zes ronden alle twee kans op de titel. In de laatste ronde maakte Van der Starre echter een abrupt einde aan de aspiraties van zijn opponent. In een rechtstreeks duel tegen Rob (een droompartij die je vooraf niet kunt bedenken)  ging Jim met 160 van acquit (wat tevens de hoogste serie van het toernooi was) en versloeg hij Rob in 5 beurten, waarna de titel een feit was. Rob bleef op 9 punten steken.

Door een sterke inhaalrace wist Harold Megens ook op 9 punten te komen en op moyenne lukte het hem de tweede plaats te veroveren, zodat voor Rob uiteindelijk de derde plaats overbleef. Timo Peters en Tonnie van de Wetering hielden de race ook lang vol maar moesten toch afhaken. Zij eindigden  op resp. de vierde en vijfde plaats.  Jan de Bruin, die sterk van start ging, moest uiteindelijk genoegen nemen met de zesde plek, voor Gerard ten Lohuis en Wim Ooteman.

Op de foto Jim van der Starre, geflankeerd door Harold Megens (l) en Rob Kok (r)

Kader
Volg ons online