Veelgestelde vragen n.a.v. Corona maatregelen; update 5 november

Let op: dit is een overzicht van veelgestelde vragen n.a.v. de coronamaatregelen van 3 november.

Dit document vervangt het eerdere overzicht met veelgestelde vragen n.a.v. de coronamaatregelen van 13 oktober.

05 november 2020

Hieronder treft u een overzicht aan met de meest gestelde vragen naar aanleiding van de maatregelen welke op 3 november zijn aangekondigd. Klik hier voor een compleet overzicht van NOC*NSF met vragen en antwoorden in relatie tot de sport.
Voor accommodaties is het advies dat zij bij twijfel over het wel of niet open mogen contact opnemen met de gemeente waarin zij gevestigd zijn. 

Zijn competities en wedstrijden toegestaan?
Wedstrijden en competities zijn niet toegestaan, dit geldt voor zowel jeugd als volwassenen in alle sporten, uitgezonderd de nationale selectiesporters en betaald voetbal. Dit geldt dus niet alleen voor KNBB-wedstrijden maar voor alle wedstrijden!

Zijn andere vormen van sporten (zoals vrijspelen/trainen) toegestaan?

Maximaal 2 volwassen personen mogen met elkaar sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand. 
Groepslessen zijn verboden.

Is een mondkapje verplicht op de sportaccommodatie?
Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in voor publiek toegankelijke binnenruimtes.

Welke sluitingstijden moeten wij aanhouden voor niet-commerciële accommodaties (dus die wel open mogen om te biljarten maar waar niet geserveerd mag worden).
Voor sportaccommodaties gelden geen sluitingstijden.

Kan er gesport worden in horecagelegenheden? Zijn zogenaamde ‘horecasporten’ mogelijk in sportkantines?
Sportbeoefening in horeca kan niet, want de horeca is gesloten. Buurthuizen zijn ok gesloten.
Is er op dezelfde locatie een speciale accommodatie voor sport (bv. een biljartclub) dan is daar sportbeoefening mogelijk mits het lokaal gezag daarvoor vooraf toestemming heeft gegeven en met inachtneming van de regels.

Er zijn naast sportaccommodaties inmiddels meerdere horecabedrijven die van hun gemeente toestemming hebben om alleen voor het faciliteren van binnensport zoals biljarten, poolen en snooker open mogen. Maar uiteraard zonder horeca (niet serveren en schenken) en binnen de gestelde regels zoals 1,5 meter, maximaal aantal personen etc.

Ons advies is dan ook aan lokaalhouders of beheerders om in gesprek met hun gemeente te gaan. Omdat er zoveel verschillende type (horeca)accommodaties zijn is er niet één lijn en daarom ons advies om met de gemeente in contact te treden.

Staat uw vraag/antwoord er niet bij dan kunt u deze stellen via info@knbb.nl.
Deze pagina is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, en wordt continu bijgewerkt. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
Voor meer antwoorden op veelvoorkomende vragen, de FAQ van NOC*NSF raadplegen

 

 

Coronavirus
Volg ons online