Verhalen van de Simonis Landsfinale (3): Driebanden Dagbiljarten

Verslagen van de Simonis Biljartlakens Landsfinale 2024. Eergisteren de terugblik op het KNBB toernooi voor mensen met Parkinson 2024, gisteren het afsluitende toernooi van de Landsfinale: Damesteam West-Peter Winnaar damesbekertoernooi 2024.

 

Vandaag: Dagbiljarten Driebandenteam Biljartvereniging `t Raedthuys kampioen van Nederland. Een verslag door Ben Duivenvoorde

30 juni 2024

OEGSTGEEST - Op zaterdag 22 juni kwamen de vier geplaatste driebandenteams dagcompetitie vanuit heel Nederland naar het fraaie biljartcentrum Oegstgeest. Op zes tafels vond de strijd plaats en VAG deed meteen goede zaken met een 5-2 overwinning tegen De Bun. Op de andere tafels bleef Concordia met 4-3 `t Raedthuys net voor.

In de volgende ronde viel De Bun af door 2-5 verlies van Concordia die nu bovenaan kwam te staan met 9 matchpunten, gevolgd door `t Raedthuys met 8 matchpunten dat van VAG won. VAG kwam hierdoor op 7 matchpunten en in de finaleronde waren er nu dus drie teams in de race voor het kampioenschap.

Concordia won weer, nu met 4-3 van VAG en kwam op 13 punten. `t Raedthuys was echter in goeden doen en met de maximale winst van 7-0 kwamen zij op 15 mp - en behaalde daarmee de titel!

De huldiging was in een ontspannen sfeer en voor de teamleden van `t Raedthuys was de kampioensschaal en het Wilhelmus een mooie bekroning van deze dag.

 


Verslag en foto: Ben Duivenvoorde
Collage: KNBB District Doetinchem


 

Dagbiljarten NK Simonis Biljartlakens Landsfinale
Volg ons online