Verhalen van de Simonis Landsfinale (4): De Peppel wint C4

Verslagen van de Simonis Biljartlakens Landsfinale 2024. In deel 1 de terugblik op het KNBB toernooi voor mensen met Parkinson 2024, in deel 2  Damesteam West-Peter Winnaar damesbekertoernooi 2024, in deel 3 Dagbiljarten Driebandenteam Biljartvereniging `t Raedthuys kampioen van Nederland.

Vandaag deel 4: De Peppel (Dinxperlo) C-4-team Kampioen van Nederland. Een verslag door Ben Duivenvoorde

01 juli 2024

OEGSTGEEST - Op zaterdag 15 juni 2024 was het Biljartcentrum Oegstgeest het ware Mekka voor biljarters. Na een districts- en gewestelijke finale was nu strijd om het kampioenschap van Nederland. Vanuit het hele land waren er acht teams om dit uit te vechten.

De laatste beurten in de laatste partijen in de poulefase gaven de doorslag voor de plaatsing, dus spanning volop. In poule 1 ging de winst naar De Peppel met 14 mp, 2e was Turnlust met 12 mp.  In poule 2 waren er drie teams met 12 mp en gaf het percentage caramboles de doorslag: 1e De Beerze met 90%, 2e De Scholle met 87 en 3e Olie B met 84%.

Ook bij de  finalepartijen om 1-2 en 3-4 zag het venijn in de staart. Door winst in hun laatste partij werd De Scholle 3e en Olie B 4e. Nu ging de aandacht naar de laatste partij van De Beerze – De Peppel waar 2-2 de tussenstand was. Timmermans kwam terug van een achterstand en kwam in beurt 24 op –en nog drie-. Wolsink stond al enkele beurten op –en nog drie- en maakte op dit cruciale moment de partij uit en daarmee de winst voor De Peppel. Dankzij het feit dat op negen biljarts tegelijk werd gespeeld en een soepele rondenwisseling, was de finale op een mooie tijd afgerond.  

In een geanimeerde sfeer vond hierna de huldiging in het bargedeelte plaats waar de betrokken leden hun medailles omgehangen kregen en voor het kampioensteam plek 1 op het ereschavot was en het Wilhelmus werd gespeeld en meegezongen.

De spelers uitten hun dank en waardering voor de lokaliteit en de wedstrijdleider Ben Duivenvoorde van de vereniging BCO en Bob van Ingen van het biljartcentrum.

Terugkijkend een geslaagde afronding in een gedecentraliseerde nationale finale.

 

Foto kampioensteam: E. Kemperman
 

KNBB KVC Simonis Biljartlakens Landsfinale
Volg ons online