Verruiming topsporters en oranje gebieden

Vanwege deze grote negatieve impact, het maatschappelijk en economisch belang en de lange duur van het inreisverbod, heeft de ministerraad besloten om uitzonderingen toe te staan voor specifieke categorieën op het inreisverbod, zoals topsporters en mensen uit het bedrijfsleven

14 september 2020

Vanwege het coronavirus is voor veel mensen de wereld een stuk kleiner geworden. Sinds 18 maart jl. is er in Nederland een inreisbeperking van kracht om de verspreiding van het virus tegen te gaan en onder controle te krijgen. Dit betekent dat personen vanuit derde landen naar alle EU- en Schengenlidstaten en het Verenigd Koninkrijk niet worden toegelaten als de reis niet noodzakelijk is. Ook is er een dringend advies tot thuisquarantaine voor reizigers die terugkeren uit landen of gebieden die een oranje of rood reisadvies hebben vanwege de verspreiding van het coronavirus.

De impact van het inreisverbod is groot en heeft zowel op het persoonlijk leven als op onze economie en maatschappij een grote impact. Het brengt wereldwijd moeilijke dilemma’s met zich mee, zowel op maatschappelijk als op economisch gebied. Vanwege deze grote negatieve impact, het maatschappelijk en economisch belang en de lange duur van het inreisverbod, heeft de ministerraad besloten om uitzonderingen toe te staan voor specifieke categorieën op het inreisverbod, zoals topsporters en mensen uit het bedrijfsleven.

Het complete artikel op Rijksoverheid vindt u hier.

 

 

Tekst: Rijksoverheid
Foto: Rechtenvrij via Unsplash

 

Coronavirus Internationaal
Volg ons online