Waar kun je ze mooier maken dan op een biljartlaken.....

... is de tekst op een van de stickers van de KNBB om het biljarten te promoten.

Op Texel weten ze het antwoord op die vraag, namelijk: OP HET STRAND!

10 juli 2023

DEN HOORN, TEXEL -

Van 7 t/m 9 juli organiseerde biljartvereniging Krijt Op Tijd uit Den Hoorn een recreatief biljarttoernooi. 18 dames verdeeld over 3 poules, 6 jonge talenten en 47 heren verdeeld over 8 poules, streden om de fel begeerde Paal 9 Bokaal..

Zie onderstaand stukje in het Noordhollands Dagblad:

 

René Jager, uitbater van paviljoen Paal 9, had zijn kiosk met terras aan het strand beschikbaar gesteld voor vier biljarts en samen met Sieme Jan Zijm (toernooidirecteur), Willem Meuleman en Rens van de Berg de organisatie op zich genomen.

  

Er werden partijen gespeeld over 15 beurten waarbij punten waren te verdienen voor iedere 10% van het opgegeven gemiddelde en bonuspunten voor een resultaat boven het opgegeven gemiddelde.

Vrijdag was er gelegenheid tot inspelen, een demonstratie van Sander Jonen en de strijd om de Carrie Welboren Bokaal.

Zaterdag werd begonnen met de poulewedstrijden voor de dames en 's middags volgden de eerste poule voor de heren. 's Avonds maakten de jonge talenten van jongerenclub "Biljarten tot je erbij neervalt" hun opwachting.

Zondag waren de laatste poulewedstrijden voor de heren en kreeg iedere poulewinnaar een beker uitgereikt.....om koffie uit te drinken.

  

De finale bij de dames gingen tussen Jolanda Knol (15), Jannie Hartog (8) en Jacqueline Commandeur ((5). Jolanda versloeg uiteindelijk Jacqueline met 17-4.

De poulewinnaars bij de heren streden verder in een knock out-fase. In de halve finale trof Sieme Jan Zijm (18) Nico Jaarsma (20) en zegevierde met 23-17. In de andere halve finale was Martijn Former (25) te sterk voor Henk de Ruyter (12). In de 15 beurten verzamelden zij resp. 19 en 9 caramboles.

De finale bij de heren werd beslist in het voordeel van Sieme Jan Zijm die Martijn Former met de eindstand 16-15 versloeg.

 

 

En dan was daar nog de "super finale", de strijd tussen Jolanda Knol en Sieme Jan Zijm. De toernooidirecteur had zijn keu leeg gespeeld en moest het hoofd buigen voor Jolanda, 13-6 voor de laatste.

Het wereldkampioenschap Strandbiljarten voor stoere Texelaars, gasten van elders op Texel en bevriende badgasten van de overkant zat erop. De Paal 9 Bokaal, gemaakt door de plaatselijke houtkunstenaar Klaas de Leeuw, kreeg een nieuwe eigenaar en iedereen keek terug op een geweldig weekend aan het strand.

Een gouden toernooi op het Gouden Boltje!

 

 

Tekst KNBB Sectie Carambole
Foto's Sieme Jan Zijm en Benny Beek
Video Sander Jonen Artistiek Demo: Mike's Live Biljartstudio


 

Initiatieven KVC Lokaal/regionaal
Volg ons online