Vernieuwde website is live!

Carambole, driebanden, pool en snooker als eigen merken

20 december 2016

U ziet: er is geen sprake meer van een uniforme KNBB site waarbij iedere sectie eenzelfde look & feel heeft.

Gekozen is om carambole, driebanden, pool, snooker te positioneren als sterke, afzonderlijke merken, allen met hun eigen kenmerken, hun eigen uitstraling, en ook hun eigen doelgroep.

Het gaat dus veel meer om de spelsoorten en de spelers; dat secties hierbij onderdeel zijn van de KNBB is van minder belang. Wel maken de sites deel uit van dezelfde backoffice waardoor carambole berichten ook op de KNBB site kunnen komen, en KNBB nieuws weer op de sectiesites.

 

Wat willen we met deze nieuwe webomgeving?

  1. Meer aandacht voor visueel. Het moet er simpelweg mooier uitzien!
  2. Meer mogelijkheden om informatie of nieuws te delen op social. Willen we als biljartsport groeien, moeten berichtjes of filmpjes ook buiten de eigen webomgeving zichtbaar zijn.
  3. Meer mogelijkheden berichten over biljarten binnen te halen in onze eigen omgeving. Tweet met #knbb, #carambole, #driebanden, #snooker of #poolbiljart, en je verschijnt direct op onze social wall!
  4. Betere zichtbaarheid van evenementen en wedstrijdkalenders. Je moet minder hoeven je zoeken - je moet het meteen kunnen zien!
  5. Betere zoekfunctie. Voor die keren dat je niet direct iets kunt vinden, krijg je door tags en filteringen binnen de zoekmachine veel sneller dan voorheen de benodigde informatie.
  6. Meer aandacht voor video. Mensen willen video's zien, animaties, infographics. En live wedstrijden, natuurlijk!
  7. Meer aandacht voor de wensen van biljarters om informatie te koppelen. Betere functionaliteiten in Mijn KNBB: koppeling van wedstrijdsoftware aan profielen, gemakkelijker inschrijving voor wedstrijden, snellere verwerking van wedstrijddata, etc.
  8. Meer aandacht voor lokaliteiten. Betere zoekfuncties van lokaliteiten (waar kan ik spelen? wat soort tafels staan er?) om ook recreatieve spelers steeds beter te kunnen binden.

 

Voorlopig is alleen fase 1 helemaal compleet, en hebben we deels ook fasen 2, 3, 4, 5 en 6 afgerond. Met de aanpassingen in Mijn KNBB en de lokaliteitenzoeker zijn we heel druk, zodat we stap voor stap een steeds mooiere, en steeds completere webomgeving gaan krijgen.

Wij hopen dat u dit een mooie verbetering vindt!

Is dit de Gouden Bal, of een Bal-waar-nog-veel-aan-te-verbeteren-valt? Laat het ons weten!
 

KNBB
Volg ons online