Brons voor TeamNL 1 bij start EK Biathlon & 5-Pins

Zeer knappe prestatie van Marco Wolfs en Wilco Meusen in Biathlon; uitschakeling pas in halve finale door sterrenteam van Italië. Een uitgebreid verslag

15 januari 2024

Van 13 t/m 21 januari vindt in Calangianus, Italië het Europees Kampioenschap 5-Pins (individueel/landenteams/dames/mixed gender) en Biathlon plaats.

Op 13 en 14 januari in de Biathlon namens TeamNL:

  • Team 1: Wilco Meusen(driebanden) en Marco Wolfs(5 pins)
  • Team 2: Ernst Driessen(driebanden) en Marius Kroonen(5 pins)

Van 15 t/m 18 januari komen zij ook allen uit in het individuele toernooi. Van 18 t/m 21 januari spelen zij ook samen de landenwedstrijden.

Het goede nieuws: al bij de opening, de Biathlon, haalde Nederland een medaille!

 

 

DAG 1:
DOOR NAAR HALVE FINALE ALS BESTE NUMMER TWEE IN DE POULE!

Om 10.00 uur in de ochtend mocht Team NL 1 aantreden tegen Oostenrijk. Wilco Meusen speelde een zeer degelijke wedstrijd driebanden en won zijn gedeelte 25-15. Na de score met 4 vermenigvuldigd werd begon Marco Wolfs met een 100-60 voorsprong. Marco speelde een zeer matige wedstrijd maar kon mede door fouten van zijn tegenstander de wedstrijd binnen harken.

Om 14.00 uur speelden zij hun 2e poulewedstrijd tegen Italië waarbij Wilco het driebanden nipt verloor tegen Emilio Siacca, 25-24. Zoals verwacht werd Marco helemaal zoek gespeeld tegen Andreas Quarta, eindstand 200-135.

 

 

Om 16.00 uur was het de beurt aan Team NL 2 met Ernst Driessen en Marius Kroonen. Zij namen het op tegen Tsjechië 1. Ernst speelde een wonderbaarlijk (af en toe gelukkig) potje driebanden, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Jan Ales, eindstand 25-21. Marius begon moeizaam tegen Dvoracek die enorm sterk uit de startblokken vertrok, Marius kon de schade wel nog beperkt houden door nog een aantal punten op het einde te maken. Uiteindelijk verloren ze 200-137.

Om 18.00 uur mocht Team NL 1 weer aantreden, nu tegen Denemarken 2. Bij winst was er nog uitzicht op het halen van de halve finale. Op voorhand wisten Wilco en Marco dat Wilco met een groot verschil het driebanden moest winnen om hier uitzicht op de houden. Mede door veel problemen met arbitrage schrijver en scorebord wist Wilco niet in de wedstrijd te komen. Hij wist wel het driebanden ruim te winnen met 25-15. Marco moest nu proberen om deze voorsprong vast te houden en slaagde hier goed in. Verdedigend was het niet veel maar scorend kon de Deense opponent Marco niet bijhouden. Eindstand 200-148. Nu moesten zij wachten om te weten of zij beste nummer 2 werden en daarmee zich te kwalificeren voor de halve finale.

 


 

Om 20.00 uur mocht Team NL 2 hun laatste poulewedstrijd spelen. Zij zaten in een poule van 3 en speelden dus 1 wedstrijd minder. Zij moesten het opnemen tegen het sterke Denemarken 1. Ernst verloor het driebanden met 15-25 van Erling Sjørup. Marius moest nu een bijna onmogelijke opgave aan, maar ook hij kon vandaag niet zijn beste spel naar boven halen. Eindstand 200-92.

Even daarna kwam het geweldige nieuws dat Team NL 1 zich geplaatst had voor de halve finale, als beste nummer twee in de poule dus! De volgende dag om 09.30 uur tegen het sterrenteam van Italië Marco Zanetti en Michelangelo Aniello.


 

DAG 2:
BRONS VOOR TEAM NL 1!

Wilco en Marco moesten de hele zware opgave aan in de halve finale tegen topfavoriet Marco Zanetti en Michelangelo Aniello. Wilco haalde in het drieband gedeelte 12 zeer verdienstelijke caramboles, waarna Marco aan tafel kwam bij een stand van 48-100. Nu werd het een vuurwerk partij waar beide spelers enorm aandeel hadden. Marco scoorde er lustig op los met meerdere scores van 10 of hoger, met als hoogtepunt misschien wel de bal van het toernooi waarbij hij uit een moeilijke positie 14 punten scoorde (carambole en enkel de rode kegel) uiteindelijk was de eindstand 111-200.

Beide heren van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat!

 

 

Vandaag (maandag 15 januari) begint het individuele toernooi.

 

Tekst: KNBB 5-Pins
Foto’s: Marcoladu Fotografie (waar aangegeven), overige privé via Marco & Wilco

5-Pins EK TeamNL
Volg ons online