Djeno Verwiel in topvorm bij tweede Grand Prix Libre Jeugd

Verslag van de tweede Grand-Prix voor de jeugd In Oosterland op 20 april door Piet Verschure, Portefeuillehouder Jeugd van KVC

Spanning aan kop van het klassement: vijf spelers dicht bij elkaar

25 april 2024

De eerste Grand Prix Libre Jeugd op Urk was een groot succes. Dat gold evenzeer voor de tweede Grand Prix in deze cyclus van vier, ditmaal in Oosterland en met liefst vijf deelnemers van het Groene Laken uit Urk. De winnaar was Djeno Verwiel, die een moyenne van liefst 4.5 op de tafel in de boeken zette. Alles over deze Grand Prix, de voorgaande Grand Prix en informatie over de Grand Prix Libre Jeugd cyclus vindt u hier.

Een verslag door Piet Verschure

 


 

OOSTERLAND - Deze keer waren we met 14 spelers. We waren te gast bij de biljartvereniging d’Eule.

De indeling voor deze dag was: 2 poules van 4 en 2 poules van 3. Aangezien alle spelers 3 wedstrijden moesten spelen werd voor de laatste partijen in de poules met 3 spelers een combinatie gemaakt tussen deze 2 poules.  Om 10.30 werd begonnen en werd er gestreden om elke carambole.

Een buitengewone prestatie van Djeno Verwiel is wel het vermelden waard. Hij moest 3 setjes van 30 caramboles maken en presteerde het om een set in 2 beurten uit te maken. In de eerste beurt een serie van 25 en vervolgens in de tweede beurt de resterende 5.

 


 

Aangezien het district Delta Zuid-West geen arbiters kon leveren vanwege een gewestelijk finale elders, was een aantal leden van de vereniging aanwezig om te assisteren bij het arbitreren en te schrijven. De ouders en de spelers zelf staken ook de handen uit de mouwen om zo nodig bij te springen om alles vlot te laten verlopen.

Het was weer een spannende en gezellige dag in het sfeervolle onderkomen van d’Eule.

Ik wil dan ook het bestuur en de leden van de vereniging bedanken voor hun inzet bij deze tweede Grand Prix.

 

 

De volgende Grand-Prixs worden gehouden in:

Roosendaal bij De Distel biljarts op 11 mei.

De laatste is in Café Bousema in Lochem op 1 juni.

 

In alle Grand-Prixs zijn rankingpunten te verdienen voor de grote nationale finale in Rumpt op zaterdag 15 juni, waar de 10 beste spelers gaan uitmaken wie kampioen van Nederland wordt.

 

Piet Verschure
Portefeuillehouder Jeugd van KVC

 

Tekst: Piet Verschure
Bewerking/intro: KNBB
Foto overzicht zaal: Piet Verschure
Foto deelnemers & foto deelnemers het Groene Laken: HGL (Urk)

Jeugd Jeugd/Junioren KVC
Volg ons online