Drie Nederlanders bij laatste acht CEB Grand Prix Artistic

Twee weekends achter elkaar artistiek biljart van het hoogste niveau in de Hazelaar: eerst de Nederlandse top, afgelopen weekend de Europese top

24 mei 2022

ROSMALEN - Een week na de prachtige prestatie van Jop de Jong bij de NK Masters Artistiek, verzamelden enkele van Nederlands beste artistiek biljarters zich wederom in de Hazelaar in Rosmalen. Ditmaal voor een groot Europees artistiek event, mede tot stand gekomen dankzij de inspanning van Sander Jonen: de CEB Grand Prix Artistic.

  

Van 6 Nederlanders bij de laatste 32, naar 4 Nederlanders bij de laatste 16, naar 3 Nederlanders bij de laatste 8, Rene Dericks, Jop de Jong en Sander Jonen: relatief gezien deed Nederland het steeds beter. Jop de Jong onderscheidde zich met een prachtige achtste finale tegen Eric Daelman, waar de jonge Nederlandse tovenaar boven de 90% speelde!

Sowieso was Nederland verzekerd bij een plek bij de laatste 4, omdat Sander Jonen en Jop de Jong elkaar troffen bij de laatste 8. En die er zoals gebruikelijk een spektakelstuk van maakten – dat nipt door Jop de Jong werd gewonnen.

 
 

Verder dan de laatste vier zou Jop de Jong echter niet komen, omdat hij in de halve finales strandde op de latere winnaar Haci Arap Yaman. Deze Turkse artistieke topper wist een ongekend percentage van 76% te noteren over het gehele toernooi, ruim hoger dan de maximaal 69% van alle overige deelnemers.

 


 

Al met al was dit de CEB Grand Prix Artistiek een geslaagd evenement, zowel voor de organisatie (een groot aantal Europese topspelers), alsook voor de Nederlandse deelnemers die als geheel een prima prestatie hadden geleverd.

  

Tekst: KNBB
Foto’s: Ton Smilde
Tabellen: Biljart Artistiek/Ewald Holzhaus

 

Artistiek Jonen, Sander Jong, Jop de
Volg ons online