En weer twee medailles erbij voor TeamNL

Brons voor Michel van Silfhout en Micha van Bochem in het 71/2

13 april 2023

ANTALYA – Het was de dag na het goud van Therese Klompenhouwer – en er gebeurde van alles!

Soms teleurstellend, zoals topfavoriet bij het kader Raymund Swertz die na het 47/2 nu ook in het 71/2 geen medaille wist te behalen.

Of zoals bij het artistiek biljart. Nadat één van de kanshebbers voor goud Jop de Jong individueel al was gestrand voor de medailles, gold dit ook voor zijn team NED 1. Samen met Rene Dericks sneuvelde het eerste Nederlandse team in de kwartfinales, overigens net als het tweede Nederlandse team met Benny Smits en Erik Vijverberg.

Goed nieuws was er ook. Zo wisten Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn de laatste 16 te behalen van het EK Driebanden. Sterker: ze treffen elkaar – waardoor TeamNL zeker met precies één speler zal zijn vertegenwoordigd in de kwartfinales. Hoe het precies ging in het driebanden leest u hier.

 


 

Het waarschijnlijk mooiste van vandaag was het 71/2. Zo was er de prachtige kwartfinale tussen Michel van Silfhout en Patrick Niessen, die Van Silfhout in slechts drie beurten wist te winnen. En bloedstollend was de kwartfinale tussen Raymund Swertz en Micha van Bochem, gelijk in zes beurten, en de tweede keer dat Swertz de verlenging verloor. Al met al een teleurstellend EK op kadergebied voor het klassieke fenomeen uit Afferden – maar het betekende dat TeamNL er zeker twee medailles bij had.

 

 

Voor zowel Micha van Bochem als Michel van Silfhout bleek de halve finale ook het eindstation. Micha verloor met 148-200 in 13 beurten van Willy Gerimont, Michel in 5 beurten met 154-200 van Marek Faus.

Niettemin: twee medailles erbij voor TeamNL, wat het totaal brengt op zes. Voorwaar geen slechte oogst – al is de kleur van de medailles net iets minder vaak goud dan gehoopt.

Morgen meer over de Nederlanders!

 

Eerdere verslagen EK All In One (Antalya)

Verslag EK All-in One Dag 4
Verslag EK All In One Dag 3
Verslag EK All-in One Dag 2
Verslag EK All In One Dag 1

 

 

Wilt u het EK All-in One volgen? Alle links naar uitslagen en schema’s via Touch, via de CEB, of verslagen via Kozoom Netherlands. Live zijn alle wedstrijden te volgen op Kozoom met Premium Pass. Overzicht van alle wedstrijden op alle dagen vindt u hier.

 

Tekst: KNBB
Foto's: Touch

 

Kader TeamNL
Volg ons online