Grand Dutch en Masters Artistiek naar Berlicum

Overeenstemming bereikt tussen KVC en Biljart Evenementen Nederland

06 mei 2017

BERLICUM - De KNBB Vereniging Carambole (KVC) heeft overstemming bereikt met Biljart Evenementen Nederland voor de organisatie van de Grand Dutch en de Masters Artistiek in 2018. Deze twee evenementen zullen van 28 maart tot en met 1 april 2018 worden gehouden bij Den Durpsherd in Berlicum.

Met deze beslissing meent KVC een belangrijke stap te hebben gezet om de vijfkamp en de Masters Artistiek een facelift te geven. De manier waarop Biljart Evenementen Nederland de afgelopen jaren toonaangevende toernooien heeft georganiseerd, was voor het bestuur van KVC aanleiding om deze weg in te slaan. Daarbij komt dat Berlicum, op een steenworp afstand van ’s-Hertogenbosch, goed bereikbaar is. Voor de vijfkamp in de spelsoorten libre, ankerkader 47/2, ankerkader 71/2, bandstoten en driebanden komen in de theaterzaal van Den Durpsherd vier matchtafels te staan. Dit in een arena omgeven door VIP boxen. Verder komt er een grote tribune, die plaats zal bieden aan enkele honderden toeschouwers.

In een aangrenzende zaal wordt tegelijkertijd onder de naam Masters Artistiek 2018 het NK artistiek gehouden. Met Den Durpsherd als uitermate geschikte locatie en de inbreng van de techniek in de vorm van beeld en geluid gaan beide toernooien een ware beleving worden.

 

 

Jaap Labrujere, voorzitter KVC hierover: "Sinds 2008 werd dit mooie evenement gespeeld in Hotel Prinsen te Haarlo. Mijn dank gaat daarvoor uit naar de familie Prinsen. De sfeer was  altijd heel plezierig maar ondanks dit mooie feit was het toch tijd om uit te zien naar een andere locatie. In overleg met Biljart Evenementen Nederland “die hun sporen op dit gebied meer dan verdiend hebben” is gekozen voor Berlicum. Ons topevenement “de vijfkamp / GD en Masters Artistiek” was toe aan nieuw elan en uitstraling dus hebben wij het volste vertrouwen dat dit een succes gaat worden. Wij weten ook dat in dit deel van Nederland de biljartsport zeer populair en geliefd is dus hopen wij dat dit evenement veel publiek zal trekken. De opzet zal ook aangepast worden aan de eisen van deze tijd dus verwachten wij ook spektakel en dat is juist wat de biljartsport momenteel nodig heeft."

 

 

Foto Jaap Labrujere ©Henry Thijssen

 

NK Biljartvijfkamp/Grand Dutch KVC Labrujere, Jaap
Volg ons online