Jop de Jong en Sander Jonen kleuren tweede GP Artistiek

Artistieke toppers gebruiken hun verjaardagsweekend (Jop zaterdag, Sander zondag) constructief, en met bij vlagen briljant spel en hoge percentages.

Jop nipt de beste in finale

03 april 2022

In Biljartcafé Jorissen is het altijd druk en gezellig. En dat was ditmaal niet anders bij de tweede Grand Prix Artistiek Ereklasse van dit seizoen.

Twee mannen staken er bovenuit, de gabbers die elkaar al jaren kennen en ook graag jennen: Jop de Jong en Sander Jonen. Beide ook jarig op vrijwel dezelfde dag, en ze waren ook vorige Grand Prix de beide finalisten – toen won Jop nipt met 3-2. En dat zou hij nu weer doen!

Zoals gebruikelijk hadden beide mannen van tevoren het vuurtje al wat opgestookt via social media. Maar daar waar het om gaat, aan de tafel, maakten ze hun woorden vooraf ook waar. Beide winnaars in hun poule, scoorden ze allebei boven de 70% in de halve finales, en in de mooie finale ontliepen ze elkaar niets - nog minder dan bij de eerste Grand Prix.

Na twee Grand Prix Ereklasse toernooien staan beide kemphanen een straatlengte voor op het veld. En over twee weken kunnen ze bij Cues & Darts in Tilburg wederom aan de bak: tussen 15 en 17 april is daar dan de derde Grand Prix.

Het commentaar van Sander Jonen na afloop: “Finale verloren met 3-2 dus een vreselijke kut verjaardag. :) Maar al die felicitaties van jullie maken een hoop goed. Bedankt allemaal!”

En het korte maar bondige commentaar van arbiter Ewald Holzhaus na afloop: “Beiden zijn Rammen. En dat kunnen ze.” :)

Over twee weken gaan we verder!

  

Alle info na te lezen op Biljart Artistiek, op de Facebook sportpagina van Jop de Jong (met leuke video’s van deze Grand Prix, in slomo) en op de persoonlijke Facebook-pagina van Sander Jonen.

 Tekst: KNBB
Uitslagen/tabellen: Ewald Holzhaus

Artistiek Jonen, Sander Jong, Jop de
Volg ons online