Nieuw op Landsfinale 2020: Biljartvijfkamp, Jeugdteams & Rolstoelbiljarten

Succes Simonis Biljartlakens Landsfinale 2019 aangegrepen voor verdere uitbouw en vernieuwing in komende edities.

NK Biljartvijfkamp, de voormalige Grand Dutch op de Landsfinale 2020!

24 juli 2019

Voorafgaand aan de Simonis Biljartlakens Landsfinale 2019 hadden we grote plannen. We wilden met de Landsfinale Nieuwe Stijl een nieuwe weg ingaan, die we als volgt hadden verwoord: meer speeldagen, toevoeging van side events, verbeterde faciliteiten voor spelers en supporters, nieuwe aankleding, meer sfeer!

De uitkomst was precies zoals wij hoopten. De Landsfinale Nieuwe Stijl werd gezien als een succes!

 

 

Zowel bij publiek als aanwezigen geen wanklank. En hoe kon het ook? De zaal was alle dagen vol tot zeer vol. Met nu ook horeca in de zaal zelf plus het speciaal ingerichte bruine café in de zaal ernaast was de sfeer ongekend. De huldigingen waren iedere dag een hoogtepunt, met de schitterende kampioensschalen en meermaals het Wilhelmus! En, met alle dagen prachtig weer zaten ook de omstandigheden erg mee.

De aankleding werd zelfs zo erg gewaardeerd dat liefst twee (!) winnende teams de nieuwe Landsfinale vlag hadden meegenomen! Inmiddels is deze door allebei natuurlijk weer keurig teruggebracht – maar het was een mooie indicatie hoe deze Landsfinale leefde, en hoe de vlaggen en banners met het nieuwe logo werden gewaardeerd. 

Kortom – het was een mooie Landsfinale. Maar we zijn nog niet tevreden. Voor de komende editie hebben we inmiddels al overleg gevoerd, en een hele lijst van verbeterpunten opgesteld op allerlei gebieden, en steeds met als doel: de Landsfinale weer te maken tot hét event waar biljarters en supporters al het hele jaar naar toewerken en naar uitkijken. En met de nieuwe verbintenis met Verbindion Nieuwegein hebben we de continuïteit van de Landsfinale verder kunnen garanderen.
 

Begin september gaan we met elkaar om de tafel over de exacte invulling van de speeldagen, zowel de weekends als de doordeweekse dagen. Vooruitlopend hierop mogen we alvast iets groots  bekendmaken. Namelijk, dat de Landsfinale 2020 een drietal prachtige aanvullingen gaat krijgen!

  1. Het NK Rolstoelbiljarten Driebanden
  2. Het NK Jeugdteams, en de misschien wel meest bijzondere:
  3. Het NK Biljartvijfkamp!

Inderdaad – NK Biljartvijfkamp, de voormalige Grand Dutch, gaat gespeeld worden op de Landsfinale 2020. De combinatie van deze drie events past heel erg binnen onze wens om veel grote evenementen en speciale doelgroepen bij elkaar op één plek te hebben, om zo een mooie verbinding te maken tussen breedtesport en topsport. En om zo de waarde van de Landsfinale nog verder te vergroten!

Nadere informatie over nieuwe events en overige aanpassingen volgen na de zomer.

 

Initiatieven Simonis Biljartlakens Landsfinale NK Biljartvijfkamp/Grand Dutch
Volg ons online