NK Parkinsonpatiënten, NK Rolstoelbiljarten én NK 5-ball op één dag

Maandag 4 juli 2022 is een speciale dag op de Simonis Biljartlakens Landsfinale 2022: dan vinden drie bijzondere evenementen plaats voor speciale groepen. Met als gedeelde kenmerken: gezelligheid en saamhorigheid!

03 juni 2022

 

Toen we in 2019 de Simonis Biljartlakens Landsfinale Nieuwe Stijl lanceerden, was direct onze insteek om met side-events voor speciale groepen de (ook maatschappelijke) waarde van deze Landsfinale verder te verhogen.

In 2022 hebben we dit vormgegeven door op één dag (maandag 4 juli) liefst drie bijzondere events tegelijk te laten plaatsvinden: het NK voor Parkinsonpatiënten, NK Rolstoelbiljarten én het NK 5-ball.

 

 

NK voor Parkinsonpatiënten

Het NK voor Parkinsonpatiënten is een uitvloeisel van het jaarlijkse Biljarttoernooi voor Parkinsonpatiënten dat in Nieuwegein plaatsvindt. In plaats van dit succesvolle toernooi te verhuizen, is in overleg met organisator Cees van Schaik besloten een tweede jaarlijks toernooi te organiseren op de Landsfinale, het officiële NK voor Parkinsonpatiënten. Vanzelfsprekend is het gezellig bij elkaar zijn hier belangrijker dan de prestaties, dus deelname is zeker niet voorbehouden aan alleen goede biljarters met Parkinson – het is voor spelers van ieder niveau.

Vanuit zijn rol als organisator van het jaarlijkse Biljarttoernooi voor Parkinsonpatiënten zal Cees de deelnemers aanschrijven om ook aan dit NK te gaan meedoen. Bent u een Parkinsonpatiënt, heeft u nog nooit deelgenomen aan het toernooi in Nieuwegein, en zou u graag op 4 juli aan dit NK deelnemen? Meld u dan aan bij Ruud Hudepohl via r.hudepohl@knbb.nl. (En geef aan wat uw moyenne is in libre of driebanden, afhankelijk welke van beide disciplines u wilt spelen. Dit zodat wij kunnen bepalen hoeveel caramboles u moet maken.) Deelname is gratis.

 

 

NK Rolstoelbiljarten

Een ander evenement dat wij dolgraag op onze Simonis Biljartlakens Landsfinale wilden is het NK Rolstoelbiljarten. Simpelweg omdat rolstoelbiljarters het verdienen om onderdeel te zijn van de Landsfinale, het jaarlijkse hoogtepunt voor de breedtesport.

De rolstoelbiljarters die wij kennen van onze evenementen voor rolstoelbiljarters zijn inmiddels aangeschreven om ook aan dit NK mee te doen. Bent u een rolstoelbiljarter, heeft u nog geen uitnodiging ontvangen, en zou u graag op 4 juli aan dit NK deelnemen? Meld u dan aan bij Ruud Hudepohl via r.hudepohl@knbb.nl. (En geef aan wat uw moyenne is in libre of driebanden, en wat u het liefst zou spelen. Er is nog niet bekend of het NK Rolstoelbiljarten libre gaat worden, driebanden of allebei – dit hangt mede af van de voorkeuren van de deelnemers. Dus, uw stem kan hierbij belangrijk zijn!) Deelname is gratis.

Ook hier geldt dat het gezellig bij elkaar zijn belangrijker is dan de prestaties, dus deelname is zeker niet voorbehouden aan alleen goede rolstoelbiljarters – het is voor spelers van ieder niveau.

 

 

NK 5-ball

In 2019 organiseerde de KNBB als side-event op de Simonis Biljartlakens 2022 het eerste NK 5-Ball, het lage-instap biljartspel waarbij plezier gegarandeerd is voor spelers van ieder niveau, en dat speciaal is ontwikkeld voor spelers die (nog) helemaal niet op hoog niveau spelen. Het was in 2019 een groot succes!

Vandaar dat we op deze maandag 4 juli 2022, de dag waar plezier en betrokkenheid voor iedereen centraal staat, voor de tweede maal het NK 5-ball organiseren.

Alle informatie over het spel 5-ball op de Landsfinale 2022 vindt u hier, alle voorwaarden voor deelname (o.a. een maximum moyenne van 3 voor libre, dit om het recreatieve karakter van dit NK 5-ball te benadrukken) vindt u hier, en de directe link naar inschrijving vindt u hier.

Deelname is gratis.

 

 

We hopen u te zien op 4 juli – op wat een zeer bijzondere dag gaat zijn op onze Simonis Biljartlakens Landsfinale 2022.

 

Tekst & foto's: KNBB

Gehandicapten/VG/Parkinson KVC Simonis Biljartlakens Landsfinale
Volg ons online