Terugblik 6e toernooi voor Parkinson patiënten

Ook dit jaar weer georganiseerd door de Stichting Parkinson Events

29 oktober 2017

Op donderdag 26 oktober 2017 is in Nieuwegein het 6e biljarttournooi voor Parkinson patienten gespeeld bij Recreatie Centrum Nieuwegein te Nieuwegein.

Ook dit jaar weer georganiseerd door de Stichting Parkinson Events.


 

 

De 20 deelnemers aan dit toch unieke evenement konden niet wachten totdat de burgemeester zijn openingsspeech had gedaan, terwijl ze ondertussen een kopje koffie dronken met daar bij een lekker stukje gebak, aangeboden door Bakkerij Sterk uit Nieuwegein

Natuurlijk waren er, net als vorige jaren, weer vrijwilligers van de diverse biljartverenigingen die hun medewerking verleenden aan dit tournooi. Ze namen het tel- en schrijfwerk voor hun rekening. De digitale verwerking van alle gespeelde partijen weer wederom verzorgd door Gerda Martens uit Helmond.


 

 

Nadat iedereen wist op welke tafel hij moest spelen, werden de partijen van 15 beurten vlot afgewerkt en tegen de klok van 13.00 uur werd de lunch geserveerd. Deze lunch werd aangeboden door hotel van der Valk te Vianen.

In de middag werden de resterende poulewedstrijden gespeeld, waarna men zich kon opmaken voor de finaleronde. 8 finalisten streden om de grote finale en het was Martin de Hosson uit Zaandam die de felbegeerde 1e prijs in ontvangst kon nemen. De andere ereprijzen waren voor Albert Menhere uit Middelburg en Gerard Davelaar uit Barneveld. De poedelprijs was voor Leonardo van Manen uit Haarlem.

Na een woord van dank van de organisatie ging eenieder voldaan naar huis toe.

 

Tekst & foto's: Ruud van der Horst
Video: KNBB/Danny de Wilde, uit losse pols geschoten

Gehandicapten/VG/Parkinson Recreatief
Volg ons online