Verslag NK Persoonlijk VG-spelers 2019

Geweldige dag in Horna, mede door ongekende inzet van vrijwilligers

03 juni 2019

Het Persoonlijk Nederlands Kampioenschap voor VG-Spelers is zondag 2 juni gehouden in het altijd gastvrije biljartcentrum Horna in Hoorn.

Op deze mooie en warme dag hebben 48 vg-spelers uit heel Nederland verdeeld over twee poules gestreden om het Nederlands Kampioenschap.

 

 

De dag begon met de opening met de binnenkomst van de twee kampioenen van vorig jaar om 10:15.

Na 5 rondes per poule waren zo rond 16:30 de halve finalisten bekend. Na het spelen van de halve finale en de finale is de eindstand uiteindelijk als volgt:

 

Poule A:

  1. Ricardo Alberda (De Reiger)
  2. Cobus Bergsma (Het Groene Laken)
  3. Peter Jansen (De Blokhut Pluryn)

Poule B:

  1. Jacintha Kuin
  2. Stef Nijman (De Reiger)
  3. Michel Sip (De Blokhut Pluryn)

 

 

Iedereen langs deze weg gefeliciteerd met het behalen van dit mooie resultaat! Op de Biljarten voor VG-spelers Facebook-pagina vindt u nog meer foto's, berichten en video's van deze dag.

 

 

Na de zomervakantie zijn er weer voorwedstrijden voor het NK Teams in februari 2020. De negen beste teams over de verschillende voorwedstrijden mogen strijden voor het Nederlands Kampioenschap! De voorwedstrijden in Beverwijk zijn 20 oktober en in Valkenswaard zijn de voorwedstrijden 26 en 27 oktober 2019.

Alle Nederlandse Kampioenschappen en de voorwedstrijden voor VG-spelers worden georganiseerd door de KNBB Commissie VG-Biljarten, onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de Commissie VG-Biljarten van de KNBB via vgbiljart@gmail.com. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website www.vg-biljarten.nl.

 

Tekst: Biljarten voor VG-Spelers/Jan Udo
Winnaarsfoto: ©Biljarten voor VG-Spelers/Jan Udo (winnaars van Poule A op de verhoging en de winnaars van Poule B staan ervoor)
Overige foto's: via Biljarten voor VG-spelers Facebook

 

 

Gehandicapten/VG/Parkinson NK
Volg ons online