Vijfkamp na twee dagen: Christiani en Swertz aan kop

Vier spelers in twee poules nog in de strijd om twee overige plaatsen: Jos Bongefs, Sam van Etten, Michel van Silfhout, Ferry Jong

 

29 maart 2018

BERLICUM - Twee spelers op het Nederlands kampioenschap vijfkamp zijn al zeker van een plaats in de halve finales. Dave Christiani en Raymund Swertz maken de beste indruk na twee ronden in de voorronden. Voor de twee andere finaleplaatsen ligt de strijd nog open. Michel van Silfhout, Jos Bongers en Sam van Etten liggen in kansrijke positie.

Dave Christiani had zich in Poule A na twee ronden in de poules van vier al geplaatst met 4 matchpunten en 20 partijpunten. Daarmee torende de Limburger ver boven Michel Silfhout en Ferry Jong met twee matchpunten en 8 partijpunten. Dave Christiani stond na de tweede dag ook met het beste algemeen gemiddelde over vijf disciplines: 131.96.

Raymund Swertz leidde in Poule B met 4 matchpunten en 18 partijpunten voor Jos Bongers met drie matchpunten en Sam van Etten met 1 matchpunt. Raymund Swertz had 171.55 punten, voor Jos Bongers 119.80 en Sam van Etten met 110.30.

De laatste ronde, donderdagavond al gestart met de twee eerste disciplines, moet de beslissing brengen over de twee overige finaleplaatsen. De halve finales beginnen morgen, vrijdag, om 19.30 uur.

In Poule A spelen voor de laatste ronde Michel Silfhout en Ferry Jong nog tegen elkaar en Dave Christiani staat tegenover Rene Tull.

In poule B speelt Sam van Etten tegen Gert-Jan Veldhuizen en Raymund Swertz tegen Jos Bongers.

De laatste drie disciplines starten morgen, vrijdag, vanaf 9.30 uur, live op kozoom.

Tekst: Frits Bakker

​Foto Henry Thijssen

NK NK Biljartvijfkamp/Grand Dutch
Volg ons online